Paradiset…

Når været er slik det er på Helandsjøen i dag, blå himmel, litt høst, litt vind på sjøen og rognbær røde og fine i et tre som begynner å få høstfarger, da er Helandsjøen paradiset for meg.I dag sitter vi og ser utover sjøen, vi skal snart spise makrellen vi fisket i går, med stekte poteter, rømme og brokkoli. Mmmm

Jarle har vært rørlegger og fått satt inn vannkran på hytteveggen. Selv har jeg prøvd å klippe bort nye småtrær med den store nye hekksaksen. Tok en salto bakover over en stor blokkstein og ned på siden på terassen. Jeg fikk vondt i kinnet, vondt i armen og kjenner jeg godt etter har jeg nok litt vondt i kneet også. )-: Jarle ble sin vane tro sint og avreagerte med å kaste skoene mine. Det var vissnok deres skyld at jeg ikke ser meg for. Så nå sitter jeg uten sko, vondt både her og der….i paradiset….

Helandsjøen!

Det regner på Helandsjøen i dag. Det pøset ned da vi kom hit i gå kveld, det har regnet i natt og det regner litt nå. Ute på bukten koker det av makrell. Jeg er ikke så glad i makrell så det kan være det samme for meg, hadde det vært sei hadde det vært en annen sak. Da kunne jeg trosset regnværet og dradd på sjøen. Akkurat nå er jeg tilfreds med å sitte inne, det ser ut til at det lysner litt og det er medlt bedre vær…så

Når vi har rotet oss litt til drar vi antagelig en tur til Øra, bare for å se litt i butikker og drikke kaffe. Jarle som vanligvis ikke liker slik aktivitet er den som faktisk i dag har foreslått øraturen. Tror han gjør det for å glede meg, får ikke noen mindre stjerne av den grunn….så da såååå….

Eia var vi der.

Fakta er som følger: Stortingsrepresentanter trenger 12 år for å sikre seg full pensjonsopptjening. Stortingspensjonistene får to tredjedeler av den til enhver tid gjeldende stortingslønna i pensjon. Pensjonsalderen er 65 år, men hvis summen av alder og antall år på Stortinget er høyere enn 75, kan de få full pensjon. Etter fylte 65 år kan stortingsrepresentantene tjene så mye de vil, uten at det går utover pensjonen.

Nå skal vi ikke være smålige å misunne hvor fremste tillitsvalgte gode ordninger. De bør ha tilfredstillende vilkår på alle mulig måter, men denne er for drøy. Hvordan kan man ha tillit til politikere som ser så lettvint på egen goder. Menneskelig…anatgelig,men dette er personer vi forventer litt mere av. Dersom de siste dagers nyhetsoppslag vedr. dobbelbetaling også stemmer er det ikke mulig å ha ordninger vbasert på tillit, da må de kontoleres…..

Desverre!

Da er det fredag igjen..merkelig hvor fort ukene går, og vi er klare til hyttehelg. Været er ustabilt, men likevel, det skal bli godt å komme utover, ingen store planer, ingen arbeidsoppgaver som venter…bare avslappning og kanskje en båttur dersom været er bra.

I går kveld var Hege og jeg på Ikea, jeg skulle ha en fiskekasse med lokk og Hege skulle bare se om det var noe interesant. Det er det jo som regel, men Hege har økonomisk sans og tenker seg om to, tre og kjøper ikke noe uten av hun er sikker. Ikke helt som sin mor som nok er mere impulsiv…desverre….jeg tenker ikke, jeg gjør det…så da så….

Bilder i massevis…

Nå er jeg endelig ferdig med å kopiere alle bildene som har vært lagret på PCen over på minnebrikker. Jeg tar alt for mange bilder og jeg tar alt for mange like bilder. Nå har jeg ryddet opp, slettet og kopiert. Ferdig….

Det styrtregner ute, slår mot asfalten, på grensen til hagl. Jeg sitter med verandadøren åpen… god og varm inne å hører på. Det er noe beroligende med å sitte inne å høre regnet slå mot taket. Litt koselig…Dagsrevyen står på i bakgrunnen…ikke like koselig, det er drap, drukning, overskridelser i oljenæringen og så videre….

Tidlig morgen….

I dag våknet jeg klokken fem og lå å lurte på hva klokka var. Klarte ikke se av mørketsgraden ute hvor mange den var og måtte ty til armbåndsuret til slutt. Lykkelig kunne jeg konstatere at det var en hel time til jeg måtte stå opp. Lå varmt og godt i rene sengeklær og hørte på regnet. En hel time, en liten evighet…herlig…

På vei hjem fra jobb i går så jeg en stor fin hegre. Den lettet fra elven som renner like ved der jeg bor. Stoppet opp stum av beundring over denne flotte fuglen. Ikke fult så flott når den åpner nebbet, men man kan ikke ha alt. Hegre har jeg aldri tidligere sett i dette område så det var en hyggelig overraskelse.

Frati…

Vi hadde en fin kveld med Kristin og co. i går kveld. Jubilanten var i storform til tross for en meget stor og ruvende mage i den ellers spinkle kroppen. Lenge siden sist vi har vært på Frati, men det er faktisk kjempegod mat og hyggelig betjening. Brudeparet var hjemme fra sin bryllupsreise, strålende, lykkelige og unge.

I dag er det oppholdsvær, men med skikkelig høstdrag i luften. Deilig å sykle til jobb, hadde nesten ikke lyst til å svinge inn foran Bakke Gård, men heller fortsatt ut mot Lade og fjorden. Men pliktfølelsen overvant fristelsen og jeg svingte inn, parkerte sykkelen og er nå ferdig til å starte en ny arbeidsfag. I kveld er det tur med Linda igjen, noe må man jo gjøre for å holde seg noenlunde i form…

Kristin er 30 år….

I dag regner det i Trondheim. Men i løpet av denne sommeren har det vært veldig lite nedbør. Det er meldt finvær utpå dagen så det varer vel ikke lenge. Jeg er akkurat tilbake etter et møte i Folkets hus hvor jeg er med i et utvalg som planlegger Tranmælkonferansen i juni neste år. Virker nok litt høgt opp og langt frem, men skal man ha gode innledere må man være ute i god tid.

Min niese Kristin fyller 30 år i dag, vi skal i den anledning ut for å spise middag sammen. Kristin er gravid og skal føde i midten av september. Jeg er født den 15. september og krysser fingrene for at lille Erik skal bli en fin bursdagsgave til meg. I følge Kristin er det fullmåne den 15. september så det er ikke usannsynlig at det kan bli slik.