Gjesp!!!!!!!

I dag morges hadde jeg store problemmer med å komme meg opp av sengen. Vanligvis har jeg ingen problem med det. Kl. 06.00 er jeg oppe å i full fyk med en gang. I dag surret jeg lenge, tok ekstra lang tid i dusjen, orket ikke mat, men tok litt kaffe. Surret videre ut med Terry, gikk den vanlige runden og var like trøtt.

Nå har jeg tenkt å begynne sykkelsesongen så snart som mulig. Noe må gjøres med formen. Har kjøpt vitaminer og bestemt meg for nå…er det slutt….jeg orker ikke å starte dagen med å grue meg til å stå opp.

Terry på tur!

Min veloppdragne hund Terry var også med på tur i dag. Han hørtes godt gjennom hele løypa, da han søyket på samtlige hannhunder vi traff og det var mange…. Nå ligger han helt utslått etter turen og etter badet han måtte ta da han kom hjem.
diverse 085

På tur med Linda og odd!

I dag har vi gått tur i tre timer med Linda og Odd. Vi bestemte oss for å møte våren på Ladestien. Gjørmete men fint. Masse frisk sjøluft. Trondheims befolkning fikk Ladestien i bytte for en av Trondheims fineste tomter. I dag vil jeg si at det var et godt bytte. Stien går langs fjorden og er et yndet utfartsterreng.

diverse 084

Jarles herlige frokost!!

Hadde en herlig og lat dag i går. Vi startet dagen på KBS hvor vi møtte Tone, Odd, Esten, Hans Jørgen, Helle, mamma og pappa. Mamma er skikkelig syk, men hadde aller nådig fått pappas velsignelse til å være med. Hun har store problemmer med pusten og sliter fært stakkar. Vi ble sittende lenge med kaffekoppene og pratet om løst og fast.

Etter vi kom hjem ble huset vasket, sengklærne skiftet og så satte vi oss godt til rette foran TVen med hjemmelaget pizza og en øl. Der satt vi godt resten av kvelden så nå er vi litt uthvilt.

I dag er det søndag. Klokken er flyttet en time frem, solen skinner, inget husarbeide venter, nå skal jeg spise Jarles herlige frokost og så ut på tur. Så da så…..

STREIK!!!!

Dagen i går var stort sett viet streikeberedskap. Dersom det ikke blir oppnådd enighet i løpet av meklingen kan vi ha 160 medlemmer ute i streik fra tirsdag. Til tross for at håpet om enighet enda er der, er muligheten for streik absolutt reell og vi tar forberdelsene på alvor.
I går var ikke arbeidsdagen slutt før kl. 22.00 da det var et medlemsmøte i går kveld. Nå har jeg sovet godt i natt, skal på KBS, skal vaske hus (noe som trenges) og skal måkke unna litt annet husarbeide. Skal ha en dypdykk i fryseren å se hva som finnes der. Nå skal den tømmes for alle rester. Vi putter ofte oppi, men tar alt for skjelden ut.

I dag er endelig kuldeperioden over og været er litt mildere. Vår?????

Minusgrader igjen!!!

Hadde en lang fin tur med Linda i går ettermiddag. Det er kaldt, 10-11 minus, men godt likevel når man først har gått seg litt varm. Nå venter jeg bare på våren slik at vi kan begynne å sykle igjen. Så snart det er bart så er det full fart. Blir et stykke lengre i år etter at vi har flyttet kontoret, men tror ikke det blir så galt. Tidligere var det akkurat 7,5 kilometer en vei, det skulle bli 7,5 mil i uka. Hjelper litt på formen det.

Jeg er kommet i vårmodus, jeg lengter etter vår, jeg tenker på vår, jeg gleder meg til vår. Jeg kan nesten ikke vente, jo før jo bedre. Jeg vil plukke hestehov og hvitveis, gå i marka å se… museørene på bjørka, se de siste sneflekkene forsvinne. Jeg vil kunne smette på at par sandaler å bare gå ut uten å kle på seg mange lag med varme klær. Jeg vil vite at det snart er en sommer. jeg orker ikke mere vinter.

Men det er likevel fint også i dag med 10-11 minusgrader. så da så….

Utsikt!!!!!

I går morges (kl. 07.00) kjørte jeg en tur innom Kristiansten festning for å se på utsikten. Dagen var lys og klar og synet var vel verdt turen. Jeg ble stående en stund å bare se, et kjent og kjært syn. Trondheim by, Munkholmen, Domkirken og hele Bakklandet foran meg. En fin start på dagen.

Etter at vi flyttet kontoret til Bakke Gård kjører jeg bil til jobb. Da kjører jeg forbi Lerkendal Stadion, over høyskolen, Øvre Singsaker, Rosenborg, Bakklandet og Møllenberg. På Øvre Singsaker er det store herskapelige hus, kråkeslått som vi kalte det før. De ser varme og koselige ut. Jeg liker gamle hus, de har sjel. Husene på Bakklandet og Møllenberg er av en annen beskaffenhet, men like koselige. Lave vinduer, bakgårder, tomter og hus, som er tatt vare på. Her bor folkene tett på hverandre på godt og vondt. Jeg liker dette området også, en dag snart skal jeg gå alle gatene å bare se.

Enda en fin dag!

Enda en fin dag, men det kan være en sannhet med modifikasjoner, en rar ting å si, i hvert fall dersom man hører nyheter. Beste måte å ødelegge en perfekt dag, sett på radioen i bilen på vei til jobb. Det er krigen i Afganistan, det er ransbølge, det er umotivert vold, det er en boligblokk i Ålesund som er rast sammen og syv mennesker er savnet, det er ikke noen god måte å bevare humøret. Nå er vel krigen og de savnede menneskene viktigere en mitt humør, selfølgelig, men likevel.
Har man litt empati kan man ikke bare late som det ikke hender, men med alt vi får innover oss kan det også være vanskelig å helt å bry seg hele tiden, helt forstå hva det betyr for de som er rammet.

Likevel det verste som kan skje er at vi ikke lengre klarer å bry oss om det soom skjer med andre mennesker. Det hadde virkelig hvert trist.

Foresten så var det en god nyhet. De streikende arbeidstakerne ved Sentrum Røntgen har vunnet frem og fått en tariffavtale.