Bamsemums!

Bamsemums

Du bamse, du bamse
jeg spiser deg opp
du har ikke hode
du har ikke kropp

Et øyeblikk siden
så var du hos meg
nå er du visst bare
en uttygget deig

Du gjorde din plikt
du tjente din herre
uten et knyst
og uten en sperre

Men engelen kom ned
og pratet til meg:
“det skurrukke gjort
nå vardukke grei!”

Jeg ble så forskrekket
jeg angret meg blå
jeg sitter og pusler
deg sammen igjen nå

…fant d på nettet..hehe

Drageløperen.

Nå begynner dagene endelig å bli lysere. I går skinte solen en stund mellom snødrevende og byen viste seg fra sin beste side. Nysnø, sol og lys….herlig….

Kveldsturen ble også en positiv opplevelse. Gikk og koste oss, Linda og jeg…pratet oss bort slik at turen var over før vi ante ordet av det. Var utrolig trøtt da jeg kom hjem, hadde planer om å se Dameges på TV 3, men øynene ble tyngre og tyngre og jeg fikk ikke med meg slutten. Ergelig da det var siste episode. (noen som vet hvordan det sluttet?) Da jeg hadde stelt meg og kommet i seng var jeg lys våken og lå å leste en god stund før jeg sovnet.

Kjøpte boken “Drageløperen i paperback i går. Har siklet etter den lenge da jeg likte forfatterens andre bok Tusen strålende soler veldig godt. Nå gleder jeg meg fært til helgen. Da skal det leses. Forresten har min søster og svoger bryllupsdag og har invitert oss med ut for å feire på fredag.

GLEDE!

Fra “Glede”

Et hjerte fylt av glede
er den natulige følgen av
et hjerte fylt av kjærlighet
-Mor Theresa

Jorden er proppfull av himmelen!
-Elizabeth Barrett Browning

Gleden min er som våren,
så varm at blomster vokser i hånden min!
-Thich Nhat Hahn

Hjertete mitt slår raskere når jeg ser
en regnbue på himmelen.
Slik var det da jeg var gutt,
slik er det nå som jeg er mann,
måtte det være slik når jeg blir gammel-
eller la meg dø!
-William Wordsworth

Ingen glede er større enn gleden over å tjene andre.
-Sai Baba

Jeg tror Gud blir skuffet hvis du går forbi en
purpurfarget eng et sted og ikke legger merke til det.
-Alice Walker

Litt vondt skal menneskene ha,
ellers holder de opp å være mennesker.
Så setter de seg bare og kjeder seg,
og vet ikke hva glede er
-Gabriel Scott

Noe vakkert i alt???

Det ble en lang arbeidsdag i går. Begynte på arbeidsplassen kl. 07.30 og kom ikke hjem etter tur til Steinkjer før kl. 20.30. Været var trasig med mye snø og glatt føre. Det var derfor godt å parkere bilen utenfor blokka hjemme.

Hørte i dag en sang på radioen som handlet om noe av det jeg skrev om i går. Sangen handlet om et nakent tre med blodrøde bær. Jeg husker ikke navnet på sangeren. Men påenget var at du kan finne noe vakkert i alt. Man kan jo fundere videre på det, er krig vakkert, er trakkasering, mobbing, mord og grådighet vakkert? Naturligvis ikke, men også i disse sitausjonene kan det dukke opp noe som er vakkert, samhold, solidaritet, motstand, bistand og støtte, vakkert spør du meg. Noe vakkert kan du finne over alt, dersom du ser etter det, slik er det…så da så….

Plant og damen!!!!

Nå er jeg passe lei av å høre duetter med Plant og damen på radioen. Hadde jeg klart å stille inn bilradioen, slik at jeg hadde flere kanaler ville jeg skiftet kanal hver gang de spilte en av dem. I dag morges var det Please read my letter. Jeg var sterkt fristet til å be han pent, please dont wright more letter. Eller i hvert fall ikke lage en sang om det.

Det var dagens sutring, men noe må irritere meg i dag…så da så….nå er jeg blid.

Hva er vakkert!

Enkelte dager ser jeg noe pent over alt. Et stort tre, et gammelt harmonisk hus, styggværet, sjøen i storm, snøen som ligger tung i et tre, et smil, en rynket gammel hand. Jeg blir fasinert av alt dette og mere til. Jeg skulle gjerne ha vært kunstner som kunne male noe av dette. Eller fotograf som kunne forevige øyeblikkene av skjønnhet. Disse øyeblikkene oppleves så intens at det nesten gjør vondt.

Jeg kan se på et nyfødt barn, så vakkert, uferdig,så forsvarsløst, og jeg blir glad. Jeg ser på et barneansikt, troskyldig, friskt, full av livsglede og selvtillit, det er vakkert. Jeg ser på ungdommen, friske med røde kinn, glatte, uprøvde og karslige. Du kan se håpet og troen på fremtiden,det er vakkert. Du kan se på middelaldrende, rynket, brukt, sikker og trygg, det er vakkert. Og sist men ikke minst, alderdommen, livserfaringen og visdommen, det er vakkert.

Investeringer!!!!

Man må betale for alle ting i livet. Noen ganger må man betale dyrt og andre ganger kan man få ting for lite og ingenting. Alle forstår at man må betale for ting man handler i butikken. Noe billig og noe er dyrt. Noen ganger synes vi at vi har gjort et godt kjøp, andre ganger angrer vi på kjøpet og føler oss lurt.

Men man må også betale for andre ting i livet. Vennskap, kjærlighet, arbeid og fritid. Man satser og man må betale. Noen ganger blir du sviktet. Du synes du har invistert for dyrt, satset for mye og har ingenting tilbake. Andre ganger kan du miste noen du er glad i, noen du har invistert både tid og følelser på. Mange ting kan skje som fører til at det man har invistert går tapt. Familie kan svikte og man må betale dyrt i form av tårer og våkenetter. Det finnes ingen garanti, man kan bare gjøre så godt man kan, prøve å være redelig og gi mest mulig, prøve å gjøre mot andre som man forventer andre skal gjøre mot deg. Noen ganger kan man tilgi, men ikke bestandig. Noen ganger må man bare akseptere at det aldri kan bli som før. Noe er ødelagt for alltid og kan ikke repareres.

Heldigvis får man også mye igjen for det man betaler. Noen ganger gjør man bra invisteringer. Noe som gir deg mye og beriker livert ditt. Sant og si er det mest av det. Så får man ta det vonde med det gode, riste av seg det negative og gå videre. Ikke la dårlig erfaringer skremme deg fra nye invisteringer, men leve livet på godt og vondt. Og bevare håpet……