Namsostur!!

I morges var det kjempeglatt med en tynn stripe av is over veiene. Holdt på å gå over enda flere ganger på morgenturen, men kom meg rundt med alle lemmer inntakt. Trafikken stod i syv steiner hele veien. Uvant med å kjøre på glatte nå etter en lang sommer og noen hadde antagelig sommerdekk enda.

Selv skal jeg kjøre til Namsos i jobbsammenheng nå, blir nok en lang tur og sen kveld. I går var jeg konge, slappet av på sofaen med kaffe og ukeblader. Noen av dem utrolig gamle, men dog. Hva er det med ukeblader og slanking foresten. En uke oppskrifter på mye god mat, neste uke slanking. Hurtigkurer hvor man reduseres med mange prosent uketlig. I de tilfeller jeg slapper av med et ukeblad skal jeg kose meg, trenger ingen påminnelse om at jeg bør slankes. Så da så……

Nyavisa!

Endelig kommer den, den nye Arbeideravisa i Trondheim. Avisa som vi har ønsket oss og som kommer etter mitt forslag for ett og et halvt år siden. Det er ansatt daglig leder og redaktør, de har fått kontor i Folkets Hus og den førset utgaven kommer i januar dersom alt klaffer.

Og alle hjerter gleder seg!

Den 9. august neste år skal Øyvind og Terese gifte seg. Veldig koselig nyhet å få i går. Terese er en oppordner og har allerde mye klart. Kirke og festlokale er bestilt, det er bestemt hvem som skal være forlovere og de er i ferd med å bestemme hva som skal serveres med mere. En stor dag og en stor ting når to mennesker binder seg til hverandre. Selve dagen en markering av selve vielsessermonen. To fine ungdommer, med all verdens ressurser. og med gode holdninger. Som oppe i det hele deler lykken og troen på fremtiden med oss andre.  

Gleder meg!!!!

Jeg gleder meg til å komme hjem i dag. Først er det fårikål… ferdig kokt i går, så er det tur med Linda og til slutt skal jeg ha en prat på telefon med Gerd. Så er det Berlinerpoplene. Mye koselig og jeg liker koselig…..

Noen ganger er det greit!

I dag er det back toooooo normal igjen etter en heller rar uke i lagmannsretten. Egentelig helt greit det, men det betyr også at jeg må starte en time tidligere om morgenen. Hadde klart å venne meg til luksusen med å bruke god tid om morgenen, men nå er det tilbake til stresset igjen, dusje fort, spise litt, skumlese avisen for å få tid nok til luftetur med Terry. Og ikke nok med det, måtte også skrape is av bilvinduene. 

Har skaffet meg mønster på nisseklær og begynt så vidt på kroppen og hodet. Er også snart ferdig med et nytt sett med leggings, denne gangen til Andrea. Så skal jeg strikke/hekle til Helle og etter det tror jeg det får være bra for denne gang.  

Veldig koselig å komme til Bakke Gård i dag. Her er det historie i veggene og varmt og koselig.

Rønningen i dag!

Merkelig med gode forsetter, etter hvert har man en tendens til å finne unnskyldninger for å slippe. Etter helgevask og handlerunde var unnagjort hadde jeg mere lyst på å gå tur. Bakingen foregikk i stedet i frysedisken på ICA. Utrolig mye godt å finne der. Jeg er flink……

l  går kveld koste vi oss som planlagt med vin og god mat. Ellers deilig bare å sitte der å sløve. 

I dag var jeg tidlig oppe  for å lufte bortskjemten. Jarle laget omelett til frokost og nå skal vi gå tur i marka sammen med Anne Lise og Kalle. Tenkte å gå til Rønningen, det er  god temeratur og fønvind, men meldt regn. Kl. 15.00  er vi bedt bort på middag. Tror det blir kveite….mmmmmm…ikke meg i mot.

Når jeg kommer hjem i kveld skal jeg begynne med julenissen….tror jeg ….men det er lenge til jul…så da så…..

Andreas og Hege!!!

Andreas og Hege!!!

Andreas og Hege er ofte på besøk, her har Andreas fått kveldsmat og sitter mett og fornøyd på mammas fang.
Han vokser og trives og blid og smilende. De bor ikke mer enn et kvarter unna så veien blir ikke lang når de skal besøke til mormor morfar. Nå skal vi straks ut på trilletur.

Aldri så galt???????

Stryking, skifte av sengeklær og klesvask er unnagjort, men enda gjenstår helgevasken. Den har jeg tenkt å spare til i morgen, så jeg har litt å gjøre da også. Ellers har jeg planer om litt baking. Måtte rimelig langt ned i fryseren da vi fikk uventet besøk i går kveld. Så det kunne være greit å fylle opp litt. Når vi først er inne på det tema kunne det   også være greit å fylle opp kjøleskapet. Ikke mye som frister der nå. Har foresten mistet litt matlyst  de siste dagene. Det er noe som heter at det aldri er så galt at det ikke er godt for noe, men jeg vet ikke helt om det ene oppveier det andre denne gangen.

Gleder meg veldig til at Gerd kommer hjem etter helgen. Savner henne nå.

Vi har hatt fint vær i dag. Solen skinte, det var mange vamegrader og jeg var syk etter å komme meg ut. Straks  jeg var ferdig i retten, to timer på overtid, gikk jeg fra Rådhuset til Bakke Gård. Fint å rusle gjennom byen, som var  full av folk som nøt det fine høstværet, rusle over Bakke bru og Bakklandet. 

I morgen skal jeg se om jeg finner meg  en ny cd, skjenke meg et glass god vin, tenne levende lys, spise god mat og bare kjenne på  gode den gode følelsen av helg. 

Mobbing )-:

♥ Endelig fredag og helg. Nå har det gått i ett uten fridag i 12 dager så jeg er glad for å kunne ta litt fri nå. Dette er også siste dagen i retten for denne gang.

Neste helg er det nytt kurs, denne gangen er tema  "mobbing i arbeidslivet".  Mobbing er ille, her må alle gode krefter ta ansvar, ikke være med på bakvaskelser, ikke oppmuntret eller godta negative holdninger folk måtte gi utrykk for, være på offerets side.

Trist nå å lese i dagens avis at ungdommer blir mobbet på nettet. Sikkert enkelt for mobberen som kan få være anonym og hvor ingen stiller deg blir ansvar.  Jeg har vært borti slike tilfelle, både privat og i jobb-samenheng…..ille…..  stakkar den som blir rammet. Vanskelig å ta tak i det selv. Imidlertid må andres moral og medmenneskelighet kunne sette en stopper for det. Skulle bare mangle. Min far var et godt eksempel for oss under oppveksten i så måte. Vi fikk streng beskjed om at det vi ikke kan si rett ut til et menneske, skal du tie med. Likedan at hadde vi ikke noe pent å si om et menneske skulle vi ikke si noe i det hele tatt. Vanskelig å leve opp  men et mål og et godt forsett for alle….så da så…. prøv det….

Rettferdighet!

Rettferdighet er et vakkert ord. Men det krever også mye av oss. Av og til må vi for å oppnå rettferdighet legge egoisten og grådigheten til side og yte litt for at rettferdigheten skal komme til utrykk. Av og til må man tenke gjennom sine egne motiv og se på hva det er som styrer våre handlinger. 

Denne uken har jeg opplevd  mørke, stygge sider av mennesker.  Skuffelsen og krenkelsen jeg føler på egne  og andres vegne er stor.  Stygge beskyldninger uten noen rot i virkeligheten, uten en sjanse til å forsvare seg. En stygg sak basert på grådighet og liten forståelse for rettferdighet..

Jeg har mange dårlige egenskaper, men jeg er ærlig både i ord og gjerning.