Halve av rød pris….

Nå er det tid for salg igjen.  Det er 20 %, det er 30 %,  det er 50, 70 og 80 % , det er to for en og tre for to, og det er det halve av rød pris. Ikke noe som salg for en svak sjel som tror hun kan spare kroner …..ved å bruke penger. Selv burde jeg ha bind for øynene og leies fort og bestemt forbi butikker med plakater hvor det står halve av rød priser.  I dag var jeg alene og uten bind for øynene, da jeg fikk øye på plakaten. Nå er jeg lykkelig eier av fire  sjerf, en silketruse, en veske og to t-skjorter til det halve av rød pris. Jeg kommer til å bære skjerf uansett vær fremover slik at jeg virjkelig kan kjenne at jeg har spart mye.  Men,………….. det avr regnklær jeg skulle ha. Tror det blir finvær og når det er finvær da trenger man ikke regnklær så da så………)-:

Vanskelig valg!!!

En represenant fra Fremskrittspartiet gikk nylig ut i et leserinnlegg og tok til ordet for at man burde velge bort foster som ikke var frisk, for eksempel downs syndrom. Begrunnelsen var blandt annet samfunnsøkonomiske hensyn. Nå har heldigvis både Fremskrittspartiets leder Siv Jensen og forfatteren selv i ettertid gått ut å beklaget saken.
Men det bør få mange til å tenke litt gjennom ting. Jeg har selv hatt en med et stort handikapp i livet mitt. Han var ikke av dem som dro for store veksler på samfunnet. Men om han gjorde det måtte det være greit. At det kan være et vanskelig valg for foreldre om de skal føde barn med store handikapp, kan jeg forstå, men samfunns-økonimiske hensyn bør ikke være en av argumentene for å velge bort. 

Mange av oss som har vært rundt mennesker med handikapp har ikke følt det som noen belastning, tvert i mot  føler vi oss velsignet. Vi lærer mye om å ta hensyn, vi lærer mye om å slippe mennesker inn i livet ditt og glede deg over dem og det de gir og det de tar. For meg ville det være et mye vanskeligere valg dersom jeg fikk vite at det var snakk om livskvaliteten til barnet. Men barn med Downs syndrom og andre handikapp har vi plass til i livet og i hjertene våre.

I går så jeg et program på TV Norge som heter "fordi du fortjener det" her skulle familie og venner hedre en person som stilte opp for andre. I dette tilfelle en dame som alltid stilte opp for andre. Det var en fin dame som hadde evnen til å "slippe andre inn".  I gode og dårlige tider stilte hun opp som best hun kunne. Jeg likte programmet fordi det rettet fokus på noe som er viktig og riktig, nemlig hvordan vi burde være mot hverandre. 

Tur til glåmos

Lørdag morgen kjørte vi til Røros hvor vi møtte Dag og Wenche. Etter litt shopping dro vi til deres sommerhus på Glåmos hvor vi var resten av helgen. Hadde en fin helg bortsett fra en ting,….været…..det var regn….det var regn og det var regn. Det bøttet ned hele helgen. Men til tross for det var vi ute med båten og ute å gikk tur. Var også på besøk hos Wenches foreldre som har hytte ikke langt unna. Ellers ble det canasta og yatzy.

Kom hjem på søndags ettermiddag og dro rett til Halvard på et nytt ryddeprosjekt. Nå begynner det heldigvis å tømmes og jeg regner med at etetr et par kvelder skal det begynne å bli klart til salg.

Gylne gruk!

Det kreves et åpent
og følsomt gemytt
å kunne erkjenne at noe er nytt
Jeg føler hvert forår
ved fuglenes sang
at dette her hender
for eneste gang

Men jeg tror at da verden
ble skapt – og var til
med lystes og fargenes
nyfødte spill –
kom en støvet historiker
ut av sin dør
og sa: jeg har sett
noe lignende før.

Noe av det verste jeg vet er når noen sier: det nytter ikke jeg har prøvd det før. Nå er det heldigvis lenge mellom hver gang noen sier slik til meg, fordi jeg etter hvert selv har prøvd veldig mye før og vet at det ikke nytter, men jeg prøver bevist å ikke ta motet fra andre som enda har troen og håpet i behold. Og jeg har enda troen på at det er bedre å prøve  å feile, enn ikke å gjøre noen ting.  Erfaringene er bra å ha med seg, men ikke bruk den til å ta motet fra andre. 

Nå er det straks helg. Tra la la la la…så da så…

Nidelven stille!

Enda en nydelig morgen i Trondheim. Litt kaldt i starten, men etter hvert syklet jeg meg varm og nød turen til arbeid tidlig i morges. Syklet en omvei langs Nidelven og over Bybrua. Bakklandet som tidligere ikke var regnet som byens fineste, er nå et kjempefint og populært boområde. Mye sjarm der i gården, med beplantning og hus som står tett i tett. Elva var fin og blank og Nidarosdomen…… på andre siden skjemte ikke ut utsikten akkurat. Kommer til å tenke på sangen "Nidelven stille" som synges med stor innlevelse i de få tilfellene vi er lengre enn 20 mil hjemmenfra. Vakker er den …akkurat som det står i sangen. Et fint syn fra Bybruen  oppover byggerekkene mot Bakke bro og fjorden.  

Men så lenge var Adam i paradiset. Nå er det datakræsj og jeg kommer ikke inn på saksbehandlinssytem eller noen plass hvor jeg kan få utført noe arbeid. Håper at det ordner seg snart, det jobbes i hvert fall med det.

I går kveld gikk Jarle, Terry og jeg til Kolstad. En bra tur med bratte bakker til og det motsatte hjem. Var innom for å kjøpe sjokolade som vi koste oss med da vi kom hjem. Terry trivdes, vi møtte mange tisper på veien. Han vet hvordan han skal behandle damene. Nærmer seg forsiktig og er… gentleman ad rang…Litt sketting rundt om kring hører med, man må jo markere seg når man skal vise seg frem for damene.

Lørdag skal vi kjøre til Røros. Er invitert til å være der i helgen, men kommer oss ikke i vei før på lørdag morgen. Litt trasig å reise bort nå like før fødsel og alt mulig, men det er jo ikke lengre veien hjem dersom noe skulle skje. Gleder oss i hvert fall til helgen og deilig å gjløre litt annet en gang.

Mah jongg!!!!

Jarle og jeg har fått dilla på et gammelt kinesisk spill som heter Mah jongg. Det er blitt stor konkuranse om PC på kveldene og den står skjelden ledig. Vi spiller Ma jongg og er helt frelst. Vi klarer ikke å la det være. Mah jongg er et slags huskespill der det gjelder å finne to like symbol. Finner du to er disse brikkene borte. Det går ut på å finne alle parene så snart som mulig. Min rekord er nå på 178, den mååååååå….bli bedre.  Vi spiller til øynene blir store og våte. Jeg har aldri helt klart å se hvordan man kan bli så fasinert av et spill, men nå forstår jeg….

I går kveld var vi i bursdagselsakp til min mor. Der var det som vanlig fult hus med unger og hunder. Bløtekake, vafler og smørbrød gikk ned på høykant. Ellers er det Hege og Bjørnar (vordene foreldre) som er gjenstand for mest oppmerksomhet.  De bør nyte det nå for så snart barnet er født, vil oppmerksheten flytte seg over til nykommeren. I mellomtiden venter vi alle i spenning og prøver å la være å ringe for å spørre Hege om hun fremdeles er hjemme.

Forresten er endelig BoBos jakk ferdig, den er vasket strøket og ligger klar. Hvit bukse, body med små bamser, ditto lue og søte små sokker er innkjøpt. De  har som formål å skjule at mormor ikke har mesterbrev i strikking.  Men jeg trøster meg med at det er kjærlighet i hver maske…. så da så…. Barnet har forøvrig en farmor som er flink til å strikke. Hun har klart å få ferdig to sett allerede.

Tur til Verdal.

Etter en ny periode med finvær regner det i dag i Trondheim. Det ble en fin tur til Verdal i går, kjempefint vær og nydelig natur. Formålet med turen var å delta i det første styremøte i en nyetablert klubb. Var tilbake til Trondheim tidlig på ettermiddagen. Nå begynner det å nærme seg ferie. Bare litt over en uke igjen. Gleder meg.

Fremdeles stille på jobb, blir litt satt ut av det, fordi vi er vant til stort arbeidspress de fleste dager. Ser også på trafikken inn til byen om morgenene at det er ferietid. Lite biler og få syklister.

Hverdagsliv!!!

I dag er jeg bare så vidt innom kontoret før jeg skal videre til Verdal. Det har vært lite kjøring i det siste så det er greit. Gårdagens avspassering fra jobb tilbringte jeg i Halvards leilighet. En trist oppgave å rydde å tømme leiligheten. Tar på psykisk da mange ting kommer for deg. Klær han har brukt, de eiendelene han satte pris, bilder, brev og mange minner. Fikk sortert klærne, hva som måtte kastes og hva som skal til Frelsesarmene. Skjønner ikke hvordan han har funnet plass til alt han hadde. Mye var ikke pakket opp en gang. 

Hege og Bjørnar kom til kaffe på ettermiddagen, så fikk vi litt annet å tenke på. I natt ble det naturligvis lite søvn slik det alt for ofte har vært i det siste. Drømmer så merkelig for tiden. Får alle slags rare oppgaver og strever fært for å gjennomføre. Våkner litt sliten og uopplagt, men etter en tur ut er det bedre.