Sunhetsråd og gylne gruk!

Da jeg gikk tur med Terry i morges ble jeg stående å se på en klynge med løvetann. Vakre gule store blomster. Når du ser nøye på dem er synd å kalle dem ugress. De er jo egentlig er skikkelig fine. Det gjjelder bare å ha åpne øyne og se.  Det duskregnet i morges da Turid og jeg syklet til jobb. Men tempraturen var fin og vi koste oss likevel.
Var på besøk hos Halvard i går kveld. Han er fremdeles blek og tynn og helt sikkert ikke frisk. Er skikkelig bekymret for han. Han som betsandig har vært aktiv og på farten sitter nå mye alene hjemme. I går var han glad for å få besøk og disket opp med rundstykker, romkake og is. Mmmmmmm

Blar litt i Piet Hein`s " gylne gruk" for tiden og finner mye moro. Her er et av dem fritt oversatt:  

Sunnhetsråd.

Kaffe uten fløte –
    skal man ikke bli fet av.
Kaffe uten sukker –
    får ens vekt til å gå nedad.
Kaffe uten kaffe –
    det er ganske særlig sunt.
Men man føler seg så fjollet,
     når man sitter å rører rundt.    

Så sa så…….

Bekymringer!

HVIS DU ENGSTER!

Hvis du engster
tiden bort,
gjør du livet
tomt og kort.

Hvis du gleder deg
ved mangt,
gjør du noe
rikt og langt.

Jeg har desverre også en tendens til å bekymre meg. Ofte uten grunn. Jeg tenker på hva som skjer dersom, eller dersom ikke, hva som skjer om jeg gjør sånn og hva som skjer om jeg ikke gjør sånn. Får jeg til det, eller hva om jeg ikke får det til. Når jeg frem i tide, eller blir jeg for sen og hva da.

Merkelig nok har jeg den erfaringen at alt ordner seg. Jeg tar meg selv i nakken rett som det er og forteller meg selv strengt at nå må du slutte å bekymre seg, men snart tenker jeg igjen…… hva om og hva om ikke…. jeg bekymrer meg…..

En gang!

Tilbake til normalen etter en trivelig, men slitsom pinse på hytta. Vinduet i stua er skiftet og stua er malt. Godt å vite at det er ferdig. Hadde heldigvis bra med hjelpende hender. Bjørnar, Kalle og Bjørnars bror Nils Arne var gode å ha under vindusarbeide. Hege, Anne Lise og jeg lette i fryser og skuffer til vi fant tilstrekkelig med mat til alle. Noe ble grillet, noe ble frityrstekt og noe ble stekt, men det ble da et slags måltid…

Kom hjem i går og var litt sliten. Kom til å tenke på dette og lette til jeg fant det:

I dagens slid
kan jeg plutselig trænge
til engang å sove
uendelig længe.
Da vågner en tanke
som dulmer min trang:
Det kommer en lejlighed
til det engang. 

Så da så……………………….vi kan vente litt enda……………

Hytta i pinsen!

106753-68

Her ligger Terry i nymalt hytte. Han har ikke vært helt fornøyd med pinseferien. Nesten ingen opppmerksomhet, mindre turer enn vanlig, nesten ikke noe kos. Stakkar hund….

Selv er vi litt mere fornøyd, har fått skiftet vindu og har malt stua. Enda har vi hatt tid til grilling, fisketur og kaffebesøk med Gulbjørg og Per. Foressetn ble det ca. 15 store sei.

En ny dag!

Våknet til en kjempefin dag. Solen skinner, fuglene kvitrer, heggen dufter bedre enn noen parfyme du får kjøpt, formen er på topp, masse energi, glad for å få en ny dag hel og ubrukt. Kan bli religøs av mindre. I dag skal vi arrangere dagkonferanse på et tema jeg er veldig opptatt av for tiden, den nye pensjonsordningen, samt APF.

 På ettermiddagen drar vi på hytta med bien fullastet med maling og grillmat. Tre hele dager med maling og kos. I løpet av helgen skal det gamle utslitte vinduer i stua skiftes ut. Vi skal også prøvekjøre båt. Dag kommer for å hente den gamle som blir litt for stor for oss nå. Gleder meg…….så da så……(-:

DBS` en min!

I dag har jeg lånt min datters sykkel for å komme meg på jobb. Min egen er bokstavelig sagt "gått i lås". Så nok litt merkelig ut på en alt for liten sykkel med armer og ben stikkende ut over alt for å få plass. Sykkelen var ellers bra og veldig lett i forhold til min egen som er en stor og tung DBS. DBS èn min med kurv og det hele  har stått parkert i midtbyen i 5-6 måneder 7-8 år uten at noen har tatt den. Er nok ikke så popoulær på markedet når man kan få nye fine racersykler. Må jo ha sykkel i stil med kondomdressene og som er i stand til å sette nye verdensrekorder hver dag.  Det siste fble nok skrevet i ren misunnelsefordi jeg  har ikke sjans til å henge på de raskeste, ikke en gang med en racersykkel og en kondomdress.

Født på samme dag!

I dag har begge mine kollegaer fødselsdag. De er begge er født den 23. mai, men det er ti år mellom dem. Skal stikke ut å kjøpe kake til kafen og kanskje en liten oppmerksomhet i tillegg. Veldig hyggelig av dem å være født på samme dag. Det blir litt mindre å huske på.

I arbeidssammenheng har det vært litt rolig hittil denne uken. Det er mot normalt, men fører til at jeg kan måkke unna litt andre ting. Bunkene synker sakte, men sikkert og jeg blir mer og mer fornøyd. Jeg liker å være mest mulig ajour så dettte passer meg bra.    

Lykke!

Når vi ser tilbake
på de fineste dagene
i våre liv, var det
alltid stundene
sammen med venner og familie
som gjorde oss lykkelige.

Dersom du tenker gjennom denne påstanden er det ikke særlig tvil om at det er riktig. Menneske er sosiale og trives i selskap med andre. Selv om man også kan til tider ha godt av litt alenetid, trenger vi å vite at det er noen der for oss. Noen vi kan ha gode stunder sammen.   det siste er det for min del blitt veldig mange slike gode stunder i det siste. Da både med familie og med venner