Jakten på det gode liv

Etter hvert som man vokser, både med alder og som menneske vokser også forståelsen for hva som er viktig i livet.  Det gode livet trenger ikke å være penger, status, reiser, fint hus, ny bil og så videre.
 
Det å kunne glede seg over livet vil kunne være mye viktigere. Hva er livskvalitet?  Basisbehovene må være på plass. Arbeid, lønn, tak over hodet, klær på kroppen, mat på bordet. Og så må man i tillegg ha opplevelser, helse, drømmer, forhold til mennesker rundt deg som gir deg noe, frihet til å ta valg, til å ta standpunkt og kunne arbeide for det som du tror på. 

To work or not to work –
that is not the only question. 

Det må være noe mer for at livet skal nytes fult ut. Man ligger ikke på dødsleie å angrer på at man ikke jobbet mere ,eller kjøpte den røde sofaen. Men valgene er der hele tiden, og valgene vi gjør, har konsekvenser for hvordan vi lever og hva vi får ut av livet. Enkelt, i hvert fall dersom forutsetningene er på plass.

En ny dag!

Holy shit! A new day! It`s a miracle!

Jeg lever enda hurra…. Egentlig litt flaks, leser alt for mange dødsannonser for "unge" folk.  Det virker som om man enten dør alt for ung eller så blir man utgammel. Vet ikke helt når man kan begynne å si man er på overtid…. eller hvem det er som tildeler deg din tid på jorden, eller om det bare er tilfeldigheter, men uansett er jeg glad jeg er her i dag.  

Dagen i går ble hektisk. Det var plenty arbeid som ventet etter fridagen på fredag, så dagen gikk fort. Så var det å forte seg hjem for å lufte Terry, lage middag, ut på ny tur og til slutt  årsmøte i en av transportarbeiderklubbene. Kom hjem kl. 10.00 og ble som vanlig sittende alt for lenge. I dag  skal vi prøvekjøre bil. Liker vi den skal vi bestille, men uansett får vi den ikke før tidligst i juni. 

I dag er det kjempefint vær. Minus to grader, klart og fint.  På morgenturen brukte jeg joggesko med pigger. Leste i avisen i dag morges at det var masse benbrudd for tiden. Er litt forsiktig for kneet er enda ikke helt bra. Orker ikke sitte rolig seks uker med gips så da så…. 

 

Latmarken

Hadde store planer for søndagen, men latmarken tok meg. Sofaen ble litt for god, og etter helgevasking og tur landet jeg der for kvelden.  Nå er det mandag igjen og jeg skal straks dra på jobb. I kveld skal jeg ute å gå med Linda. Været er fint nå, slik det kan være på fine februardager. Det er betraktelig lysere, og nå har også mildværet kommet. Skal også på et medlemsmøte i kveld så da går også denne dagen.  

Leste avisen til frokosten, blir nesten litt deprimert. Det er bare krig, sult og elendighet og masse sport. Hadde vært litt greit å få noen gode nyheter sammen med morgenkaffen.  

Knuts fine lappetepper

Middagen hos Kalle og Anne-Lise ble koselig, vi fikk hummer med loff og alle nødvendige drikkevarer til. Hummeren så lekker ut der den lå stor og rød på fatet. Det ble en fin kveld med god mat, hyggelig selskap og fin musikkk.

Vi koste oss i den fine februarnatten på vei hjem nedover gangstien mellom Flatåsen og Romolslia. Det var stille, hvitt og fint. Glatt var det, så vi gikk forsiktig, men vi kom da velberget hjem.  I  dag våknet jeg tidlig til tross for sen kveld i går. Nå har jeg sett jaktstart fort kvinner på TV før jeg endelig kom i gang med helgevasken. Hører Prudence og koser meg som best jeg kan. Har ellers ingen planer i dag. Blir vel en tur ut og rester etter fredagsmiddagen (elgbiff og fløtesaus). Blir det tid til overs skal jeg finne frem symaskinen og prøve meg på litt lappeteknikk. En venn fortalte meg at han og kona syr veggtepper i lappeteknikk. Han sendte meg et bilde av et av teppene. De hadde fått sydd inn bilder i teppet. Det var skikkelig fint. Så Knut jeg kommer til å stjele ideen din.   

Bortbedt på middag

I går kveld hadde vi Hege, Bjørnar og Tore (som er Bjørnars far til middag). Tore bor i Sandnessjøen , så vi hadde aldri møtt han før, men han viste seg å være et hyggelig bekjentskap.Har også etter hvert blitt godt kjent med Bjørnars mor som er en trivelig dame. Vi snakkes på telefon innimellom og det virker som det er god kjemi oss imellom. Desverre bor heller ikke hun i nærheten. Hun og mannen er bosatt i Østersund. Men de har hytte like ved svenskegrensa så det er egentlig ikke så langt.

Nå er vi i ferd med å ordne oss for å spise middag hos Anne Lise og Kalle. Det ryktes at det er hummer. Jeg har aldri spist hummer frø så det blir spennende. De bor bare en 30 minutters tur unna, så vi skal gå oppover.

Liker godt å bli bortbedt på middag, maten smaker godt i hyggelig selskap.

Lengter etter vår!

Bitende kald vind på morgenturen i dag. Vi er langt ut i februar og vi begynner å lengte etter vår og sommer. Har en avspasseringsdag, men var tidlig oppe. Skal kjøre Hege på sykehuset for å undersøke ryggen som har vært vond lenge. Stakkar liten, gravid, kaster opp og så skal hun plages med ryggen i tillegg. Håper bare det går over snart. 

Venter besøk av Dorthea, Aud, Nina, Lasse og Gunhild Elisa ut på dagen. Lille Gunhild Elise er vårt fadderbarn, gleder oss til å se henne igjen. Nina har vi ventet på lenge, var så trivelig sist hun var her. Forfriskende med ungdom i huset. I kveld skal vi ha middagsgjester så nå er vi sosial til gangs. Var på byen med Turid i går. Vi spiste pizza meny på Egon (som vanlig) og trålet butikker etterpå.   

Et sitat heter "Selve lengselen er et pant, på  at det du lengter etter er til"   så hold ut våren kommer snart..

Nytt dataprogram

Nye dataprogram er noe herk. Har ikke før lært det ene før det må endres, og så sitter du der igjen å skjønner ingen ting, til du har lært det, og da skal det endres igjen.

Har vært utestengt fra  datasystemet halve dagen. Får ikke gjort noe, tok en lang lunsj, leste avisen, prøvde å rydde litt, men da var du i veien for data ansvarlig som brukte min plass. Nå har jeg endelig fått plassen tilbake og kan begynne å arbeide igjen.

BoB er en gutt!!!!

I går var vi ute for å se på barnevogn til barnebarnet som er på vei. Besteforeldre med dårlig økonoimi bør holde seg unna "Barnas Beste" ,er finnes alt ditt hjerte kan begjære av klær og utstyr til baby. Fristelsen blir stor og noe henger som regel med. Det er utrolig mye en liten baby trenger. Men det er moro også, å da så……

Hege og Bjørnar hadde vært på ultralyd og fått vite at alt så bra ut med lille BoBo. Det kom frem under ultralyden at det var en aktiv liten krabat. Nå vet vi at det er en liten gutt. Nå er det enda litt tid og vente, men den som venter på noe godt……..og bestmorhjertet banker varmt som seg hør og bør.

Det er kaldt i Trondheim og det blåser en kald bitende vind. Men det heter se at  det fins ikke dårlige vær, bare dårlig klær, så vi pakker oss inn og går ut likevell.  I kveld skal jeg og Linda gå tur. Vi går om det ryker eller fyker for å få den mosjonen vi trenger.

Det er influensatid og mye av vår aktivitet begrenses av dette. Et møte jeg skulle ha i dag ble avlyst på grunn av sykdom. Folk ligger strødd over alt og influensaen sies å være tøffere enn vanlig. Banker i tre og håper på det beste. Borsett fra at Jarle hadde en dag med omgangsyke har vi holdt oss friske.

Nå koser jeg meg med musikk. Kom til å tenke på sangen som heter "The wild rose" og lette gjenom alle cder jeg har  til jeg fant den.

Det jeg ikke gjorde så bra….

Diktet heter siste hilsen og er skrevet av Elin Brattås og kommer fra en samling som heter "truende – til litt av hvert". Jeg fikk diktsamlingen av henne etter at vi hadde mye kontakt i forbindelse med en sak jeg jobbet med. Saken tapte vi … verden er ikke alltid rettferdig. Men jeg fikk litt kreditt fra henne fordi jeg prøvde, så da så…..

Jeg tenker ofte på
hvem som skal legge blomster
på min kiste
når jeg er borte

Jeg tenker ofte på
hvem
som sier hva –
og om noen vil nevne
det jeg ikke gjorde så bra….

Vil solen skinne
den dagen?
Vil det komme snø,
eller regn,
eller ville
lyn og torden
være en himlens tegn?

Alt dette
jeg slettes ikke vet –
og akkurat nå –
vil jeg leve i all evighet!

Tenker en del på døden for tiden. Det blir lett slik når man har mistet så mange nære på kort tid.  I går var jeg glad, uthvilt og hadde masse energi da jeg kom på jobb. I dag er det tilbake til normalen igjen. Har tenkt mye på hvor viktig det er å bety noe for noen. Hvor viktig det er å få positiv respons på det du gjør. Jeg har aldri helt klart å akseptere at noen ikke liker meg. Jeg har i slike tilfeller prøvd enda mere og fått noen psykiske smell som har svidd. Men livet er slik enten jeg liker det eller ikke, noen vil like deg og noen ikke. Nå skal jeg prøve å bli bedre på å akseptere det og heller fokusere på det som fungerer og de forhold som gir meg noe følelsesmessig.  

Har jeg penger til overs vil jeg invistere dem der det er bra avkastning, er jeg bonde vil jeg så der det er fruktbar jord og ikke i stengrunn. Hvorfor skal det være andeledes med følelser. Det må være bedre å bruke det som er godt i meg selv, der jeg får respons. Der det betyr noe for noen og for de som ønsker å ta i mot det.  

Så får jeg prøve så godt  jeg kan å fungere med de øvrige. Og så lurer jeg fært på … vil noen nevne det jeg ikke gjorde så bra…. skulle gjerne vite det , hvorfor, det vet jeg ikke….