En dag i september

106753-14

Bildet viser utsikten fra hytta vår på Hellandsjøen.  Tar vi båten litt lengre ut kommer vi til Hitra. 
Vi bruker mye tid på hytta. I år har vi vært på hytta flere helger og hele ferien (4 uker) Vi kjeder oss aldri. Det er mye å finne på, vi går en tur til puben eller tar en tur med båten utover skjærgården. Jarle har mye famiilie her så det er ikke langsomt. Dersom vi får fisk gjør vi opp den på vei hjem og får en horde med måker etter oss. Det er et fint syn når vi sakte tøffer inn mot land og himmelen bak oss er dekt av sultne måker. Jeg elsker måker. Kanskje ikke når de spiser av bordene eller tigger mat  i byen. Men i sitt rette element er de vakre.

Med det fine været vi har i helgen angrer vi litt på at vi ikke dro utover, men vi har det fint likevell. Jeg startet dagen tidlig med å lufte Terry. Det var en fin høstluft og ingen andre var ute enda. Vi ruslet i fred og fordraglighet en halvtimes tid. Koste oss like godt begge to tror jeg. Mange synes det er strevsomt å ha hund. Det er turer i all slags vær og man blir avhengig av dem. Jeg ser motsatt på det. Vi hadde nok gått glipp av mange fine turer uten Terry. Kaffen og avisen tok sin tid, det er deilig med morgnene når ingen ting haster og ingen maser. Klokka halv ellve dro vi til KBS for å møte lørdagsgjengen. Litt shopping ble det denne gangen også. Har problemmer med å holde lommeboken lukket, men det er greit ingen sure miner fra min bedre halvdel så da så……
 
Nå har vi vært enda to turer ute og gått og skal til å ordne oss. Vi er bedt på lammelår hos Dag og Wenche. Det skal bli godt, jeg elsker lammekjøtt.  Fortalte Wenche at hun kunne lese i bloggen min om hvoordan jeg likte maten. Så nå har hun prestasjonsangst sier hun.  

Livet er herlig en lørdag i september når alle jeg er glad i har det bra og vi kan pynte oss for å dra ut å få et godt måltid i hyggelig selskap.

Flere ender i dammen

Nå kan man lett komme til å tro at jeg har fått ender på hjernen. Men jeg har vært oppriktig bekymret og har også spurt meg for om hvor det kan ha blitt av dem. Tidligere i år var det 32 ender i dammen. Vi telte dem hver gang vi var der og antallet var omtrent det samme.  Så en dag var det bare 14, neste gang bare tolv. Hvorav bare to var hanner. I går var gleden stor da vi ved ankomst dammen kunne telle 20 ender med et stort flertall av hanner. Ingen hadde tatt dem og  ingen hadde spist dem. Da vi fant frem brødet for å mate dem, kom det enda 5-6 hunner flyvende. Vet veldig lite om ender, men  26 ender er bedre enn 12 det vet jeg. 

Ellers har vi hatt en suverent høstvær og jeg nyter hver time jeg kan være ute. Sykkelturen til og fra arbeid har for vane å begynne å bli tung på denne tiden, men nå er det en ren nytelse. I kveld skal vi til Astrid på kafe. Får jeg tid kan det være jeg tar en tur for å se etter endene "mine". Kanskje de siste også har dukket opp.  

Foresten vil jeg nevne at mitt yngste barnebarn er svært fremmelig. I en alder har fire måneder har han klart å kaste ned videokameraet foreldrene hadde lånt for å ha levende film av hans uttikling. Tror ikke de fikk med seg nedkastingen, men jeg lo litt likevell.

Namsostur med mere

I går satt jeg hele dagen som meddommer i byretten. Kom hjem i femtiden og spiste kald mat før jeg måtte springe for å møte Linda. Som vanlig ble det tur til andedammen. Vi er litt bekymret. Av de opprinnelige 32 ender er det nå kun 12 igjen. Av dem er det ti hunner og to hanner. Det skulle bli rundt regnet fem damer til hver. Men når jeg tenker nærmerer etter har de ikke så mye annet å gjøre så det går vel bra. 
 
I dag har jeg kjørt til Namsos. Skulle besøke en bedrift der. På hjemveien skulle vi innnom Steinkjer for  å overekke støtteerklæring og blomster  til en dame som var i streik på Jernia i Steinkjer. Streiken var avblåst og vi dro videre til Inderøya hvor vi også skulle ha et møte med medlemmer i en bedrift der. Har akkurat kommet hjem.
 
Skal vaske og rydde litt og så skal jeg se Jakten på  kjærligheten. Liitt romantikk må det være. I hvert fall et lite håp. Jeg fryder meg for de som blir med og sørger med de som blir sendt hjem. Litt surt for de som får fyken i full offentllighet . Skulle vel egentlig ikke være underholdning slikt, Men grensene for hva vi ser på flyttes hele tiden.  Kaffe og is nå så kan vi sette oss godt til rette for å bli underholdt av noe som egentlig ikke burde være underholdning.      

Kurshelg

Kurshelg

Her er tre av deltagerne på helgekurs i organisasjonskunnskap 22.-24. september. Kurset  ble arrangert av min arbeidsplass og jeg møtte der som kursleder. Helgen gikk kjempefort og nå er det søndag ettermiddag og jeg er hjemme igjen. Jarle og Terry har vært på hytta og kjørt båten på vinteropplag. Nå skal vi ut å gå tur slik at vi får litt frisk luft denne helgen også. Ellers har den gått med til arbeid. Hadde besøk av Wenche i går kveld på hotellet . Vi tok en drink og prate til 12.30 i natt. Sovnet fort ettet det og våknet i god tid før mobilvekkingen i morges. 
Fin gjeng. Men det er bestandig godt å komme hjem

TØFFE TIDER

Det sises av kirkegården er full av uunværlige folk. Dersom det er riktig hvorfor er vi da så uunværlig i arbeidet. Nå for tiden har jeg følt et stort press for å få arbeidsoppgaver unna. Jeg jobber som saksbehandler i en fagforening hvor du har liten forutsigbarhet i arbeidet.

Når folk er oppsagt, eller mangler penger eller har andre problemmer er det der og da de trenger hjelp. Når vi har invitert til et faglig kurs må det avholdes som forutsatt. Når vi må dra til Namsos i en sak må det skje i morgen, men helst i går. 

I helgen skal vi ha kurs fra fredag kveld til lunsj søndag. Men detgår vel bra denne gangen også. Nå skal jeg ta en kopp kaffe, gjøre meg ferdig med forberedelsene og motivere meg kraftig til kurset. 

Det rare er at når vi kommer i gang er det moro likevell. Litt priviligert må jeg innrømme. Treffer mange hyggelige folk og får mange utfordrene oppgaver. 

DET REGNER

I dag har jeg vært våt til skinnet fire ganger. Syklet til jobb i plaskregn. Da jeg ankom jobb var jeg bløt til skinnet. Har ingen mulighet til dusj på jobb så etter kort til begynte jeg å fryse. Hadde akkurat begynt å bli varm da jeg måtte i et møte i tinghuset. På  turen din begynte det å regne og jeg ble ………. bløt  til skinnet. Kom tilbake på jobb med bløte sko, nyinnkjøpte sokker og .natuurligvis ………bløt til skinnet. Lurte litt  på å sette igjen sykkelen og ta buss hjem, men mannet meg opp og syklet tappert avgårde på hjemvei og ble……… bløt til skinnet. Turen til andedammen startet bra da det var nesten opphold, men det begynte snart å regne. Klok av skade hadde jeg nå tatt på regnjakke, men med det plaskregnet som kom etter hvert ble jeg igjen ………………..bløt til skinnet.
 
Tror jeg tar  bussen i morgen dersom været ikke er bedre.

Men "tenk positive tanker bruk positive ord
gjør positive handlinger g det positive gror" 

Mine klær er ikke vanntett med det er jeg. Jeg er etter hvert blitt tørr, det henger klær over alt til tørk. Jeg drikker kaffe og koser meg.  Deilig ):  Det kan godt hende at solen skinner i morgen.

 

TRAVEL DAG

I går ble ikke uvanlig en travel dag. På arbeid var det mye mas, og jeg trengte en lang tur på sykkel hjem for å rydde hodet. Etter at jeg kom hjem var det middag i full fart, opprydding etter dameselskapet i går og oppvask. Klokken ble fort og farlig seks og da var det tid for vår vanlige times tur til andedammen. I dag ble både min datter Hege og Lindas datter Mia med. 

Etter jeg kom hjem var det å hive seg rundt og kjøre til City Syd. Hadde lovet Hege å bli med henne for å kjøpe treningsklær. Kom ikke hjem før klokka ni. Da var det tid for Anna Phil og etter det ingenting.

I dag har jeg vært tre turer i Trondheim Tingrett og sitter nå i kveld på jobb for å gjøre opp for det tapte i løpet av dagen.  

DAMELAG

Noen ganger er det koselig å bare komme sammen med venner og kjente for å spise litt godt og ta et glass vin.  

Søndags kveld møttes vi 8 damer hjemme hos meg for å slå av en prat og kose oss sammen. Under veis kom samtalen inn på gamle flammer. Disse gamle flammene hang over alt som posters på pikerommene. Her var Johnny Cash, Clark Gable, Cliff Richard (ikke hos meg)  og Sean Connery. Ost, kjeks og vin gikk ned mens vi mimret om disse og noen til.

Forøvrig har jeg nettopp kjøpt DVD en om Johnny Cash Walke the line og gleder meg til å se den.

Moro var det også å treffe en venninde fra mange år tilbake som sporty nok kom etter at vi ringte henne.    

Helg

Nå er det søndag igjen og nok en helg er snart over. Fredagens Les miserables var kjempebra.   Alle forventninger innnfridd i godt monn. En og  annen tåre ble det også. Det er en historie som gjør stort inntrykk. Litt påfylll av god kultur gjør godt. 

Lørdag morgen ble jeg vekt klokken fem av en man som hadde sett feil på klokka. Grytidlig ruslet jeg rundt med Terry  og nøyt en fin morgen. Det er midten av september og en av de dagene da det bare er godt å  være til.  Både Terry og jeg hadde en fin tur og en bra start på dagen, selv om vi var oppe før fuglene.

Etter frokost var vi på KBS for å drikke kaffe ogg kose oss. På kvelden var det storinnnrykk med kaffegjester. Jarle hadde laget bløtekke og jeg hadde stekt ostehorn.

Liv Maria ba om dukkene med en gang og var snart i gang med leken. Hun er utroliig flink til å leke og det er moro å høre på når hun snakker med dukkene. Håkon derimot likte seg ikke. Han har kommet i den alderen der han blir litt mer oppmerksom på folk: To hunder, et høylytt barn og mange voksne som snakket i munnen på hverandre ble f'or mye. Underleppen begynnte å dirre og tårene rant. Utrolig søt var han, men foreldrene ble nok litt stresset.   

Uansett så er han noe av det søteste jeg har sett og jeg kan ikke se meg mett på  han. 

I dag har Astrid vært på besøk. Hun ble med oss på dagens tur til andedammen. I kveld venter jeg seks venninner på besøk. Det skal bli ost, kjeks og vin etter hvert. Har vært ute å plukkket rogn og blomster til bordpynt. Bladene har enda ikke fått høstfargene så jeg lot de være denne gangen.