Jeg har valgt bra.

I går var det 46 år siden gubben og jeg  giftet oss i døvekirken her i Trondheim. Ikke særlig høye i hatten, men dog. 46 år fikk meg til å tenke. Jeg har gjort noen gode valg i livet. Jeg sørget for å bli født inn i en god familie, med foreldre som tok vare på oss og søsken som gjorde at man aldri var helt alene. Jeg hadde snille gode besteforeldre, ikke mye rikdom, men mat på bordet hver dag. Så traff jeg gubben da jeg var 14 år og om vi ikke akkurat da hadde noen stor plan om et evig liv sammen så har det blitt slik. Et godt valg… bevist eller ikke, men det har nå blitt noen år. 

Da mitt barnebarn Silje kom på besøk i går så fortalte jeg henne om denne spesielle dagen. Hun så alvorsamt på meg og utbrøt «er du egentlig gammel, mormor». Jeg måtte jo innrømme alle mine 64 år og hun responderte umiddelbart med at hun bare var syv år. Nå er nok 7 et bedre tall enn mitt, men alle de årene, alle de opplevelsen, all den kjærligheten jeg har fått med meg…jeg har gjort noen gode valg. 

I går kveld dro jeg i plaskregnet ned til byen for å høre om den nyeste forskning om en av mine kroniske sykdommer. Veldig spennende å høre på. I dag skal jeg til kontroll på sykehuset i min andre kroniske sykdom. Ingen av dem er resultatet av et valg, men noe må man vel finne seg i å telle på minussiden også. 

 

14 kommentarer

Siste innlegg