Det ordner seg som regel.

Da vi var nygifte for veldig mange år siden bodde vi på en hybel i Innherredsveien her i Trondheim. Hybelen var lang og smal og vi hadde hverken bad eller toalett. Det vil si det var en håndvask borte i gangen og et toalett i kjelleren. Der var en smal seng uten plass til en og en med en gravidmage, men det gikk da på et vis. Vi hadde en kokeplate stående på en krakk og der ble det varmet opp hermetikk. 

Grunnen til at jeg kom til å tenke på det nå var at gubben nevnte det da jeg for en gangs skyld varmet opp en boks hermetikk, at han hadde sverget på at han aldri mere skulle spise hermetikk i hele sitt liv. Det som kommer meg mest i hug fra den tiden var arbeid, oppkast og litt uro for fremtiden og så den dagen gubben kom hjem med en liten hundevalp til denne noe usikre fremtiden. Det banket på ruten og der stod han med denne lille valpen høyt over hodet. Saken var at han hadde møtt en mann på vei til å avlive denne valpen og bløthjertet som han er tok han den med seg hjem. 

Valpen var en prøvelse…han hadde skrekk for å være alene og hylte i vilden sky om vi forlot den…det ble vanskelig hele saken, men hunden smøg seg inn i hjertet mitt og avlivning kom ikke på tale. Vi bestemte oss for å skaffe han et annet hjem, det tok et halvt år, men til slutt fikk han nye eiere. Vi besøkte dem et par ganger etterpå for å være sikker på at Lillen hadde det bra og vi så han flere ganger over mange år. 

Merkelig sak det der at ting som er vanskelig har en tendens til å ordne seg etterhvert. 

 

 

 

Siste innlegg