Hva er perfekt?

I dag leste jeg i avisa om en transperson som hadde brukt 700 000 kroner på operasjoner for å få et perfekt utseende. Resultatet ville ikke jeg ha betalt noe for, det var skikkelig trist, men så er det vel ønsker og følelser bak det han ikke helt rår over. Det der med å strebe etter det perfekte kan nok veie tungt på mange. Store bryst, slank midje, trutmunn….. alltid noe som mangler alltid noe som kan bli bedre. Idealene står i kø. Nå har man lagt seg litt på en annen linje i reklamekampanjer og det kan dukke opp både eldre og kraftigere modeller. Det tror jeg er bra for de som sliter med selvbilde og det å nå opp mot det såkalte perfekte utseende. 

Selv er jeg ikke særlig opptatt med slike tanker. Jeg er godt voksen og jeg er meg med alle skavanker og ekstra kilo. Jeg farger ikke håret, jeg slanker meg ikke, men jeg vil selvfølgelig gjerne være så fin jeg kan uten å ha alt for mye bry med det.

Jeg husker da jeg var liten og besøkte min farmor. Hun var liten og sped og veldig vakker syntes  jeg. Hun hadde hvitt mykt hår og gode øyne. Hun var alltid ren og velstelt. Velsteltheten kom ikke fra dyre salonger og kremer, men fra vann og såpe og en naturlighet få er forunt. Men av alt likte jeg hennes hender best. De var fine og spede, men med tydelige tegn på levd liv og arbeid. Hun hadde en spesiell måte å være på,hun var så myk på en fin måte. Hun satt sjelden i ro. Men hadde det aldri travelt. Jeg tenkte at slike hender vil jeg også ha. Slik ble det ikke, dessverre. 

Vi har hatt en urolig natt med lite søvn. Da jeg endelig sovnet på morgenkvisten vekket Åsta meg, hun er redd traktorer og traktoren kom. Vet ikke helt hva som har forårsaket denne skrekken, men hun er redd og trenger trøst. Så ble det slik med den søvnen. Nå er traktoren borte, Åsta tar igjen den tapte søvnen og jeg sitter her mer eller mindre svineslått med kaffekruset. Etterhvert skal jeg ut en tur og i ettermiddag er vi invitert til Linda og Odd. Det blir nok en fin dag. 

 

8 kommentarer
  1. Det naturlige er best..mener nå jeg også..Men alle må få gjøre hva de vil..vist de får det bedre av den grunn.men jeg tror ikke det..da finner de bare nye ting og vil forandre på.. blir en rund dans..Uff..så trasig med skummel traktor! Vi har også en som reagerer på lastebiler på veien..ikke skjønner jeg hva hun har opplevd..for jeg kan ikke huske noe skummelt hun har opplevd..så er nok lyden, og størrelsen.. Har prøvd å mengde trene hennne…men hjelper ikke..Håper det går over for Åsta da..at det bare er en sånn valpegreie.. Ha en god ny dag!

  2. Hei og god formiddag 🙂
   Her har jeg hatt en dårlig natt pga mye vind. Må si jeg er litt lei vind og regn nå…………… men jeg klager ikke så fælt… det går jo over. Men vinden liker ikke jeg.
   Åsta er redd for traktorlyden……….den er sikkert skummel for henne ja……….. Nå kan hun kvile seg og kanskje du kan kvile deg litt sammen med henne 🙂
   Koselig med tur ut og på besøk.
   Ønsker dere en fin dag!

  3. såg bilde av hun som brukte så masse penger på å forandre sitt utseende,det er bare trist att leger bruker til på slike opperasjoner,dei skulle heller brukt tid på samtale med pasienten og få dem til å skjønne at dei er skapt vakre som dei er.
   Jeg sover så godt for tiden att jg får nesten litt dårlig samvittighet hi hi,håper du får sove bedre til natten igjen da )) og kos dokke på besøk

  4. Jeg vil også se så bra ut som mulig uten for mye slit. Jeg bruker ikke særlig med sminke eller stasj jeg heller, men farger håret da. Det er liksom min greie. Jeg er stort sett fornøyd med den jeg er som jeg er fra naturens side, og ville ikke brukt MYE penger på utseende nei. Er litt trist at mang føler de MÅ det. Håper du får tatt igjen litt søvn i dag 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg