Det hjertet er fullt av…..

Det har endelig sluttet å regne og værmeldingene lover snø. Jeg håper de har spådd rett for med snø blir det straks litt mere julestemning. Jeg har vært en del på farten i det siste så i dag tenkte jeg å roe ned litt hjemme. Det står seigmenn og smultringer på dagsorden så da er det litt å styre med. 

Så har vi vårt nye håndarbeide, en liten gremling ved navn Åsta. Hun er litt over alt, trosser alle røde varselskilt og må nok vurderes som en aldri så liten utfordring. Vi begynner å bli godt kjent nå og ser litt hvem hun er. Hunder er som mennesker slik, de har alle sin egen personlighet. Åsta er kjærlig, uredd, selvstendig og trygg. Vi har begynt å øve på å være alene hjemme og hun er ikke vettaskremt.  I går lå hun ved ytterdøren og ventet, men ikke på det harde, kalde gulvet, hun hadde funnet seg litt ullklær fra kurven og lå der og hadde det helt greit. Man vet da og ordne seg når matmor ikke gjør det. Hun liker å spise og har nok bortimot doblet sin størrelse siden hun kom hit. Så vet jeg ikke helt om det er vi som oppdrar henne eller om det er motsatt. Vi får se. 

I går hadde vi pepperkakebaking dag 2, denne gangen med Silje. Det ble store damer og sauer, men etter hvert tok kreativiteten over og hun laget sine egne mønster. «Det er moro å finne på det selv» ytret den unge kokken. Hun prater non stopp mens hun styrer på. Snakketøyet fungerer godt på hun der. Håret faller ned i fjeset, en melet hånd dukker opp fra intet og stryker det bort. Varmen og arbeidet har gitt henne røde kinn og hun ser frisk og fin ut. Lurer på om mamma og pappa blir glad nå undrer hun. Det er noe med det å gjøre ting sammen. “Skal jeg kjeve deigen for deg” spør jeg.” Klare det skjøl” repliserer søtingen”. 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Ja disse hundene vet å oppdra oss! hihih..men noen klare linjer må de nesten ha..ellers tar de jo helt over…hahahah..koselig med litt liv i heimen! Disse barna vil også som regel klare sjøl… og de klarer det jo også på et vis… ha en koselig hjemme dag! Deilig det også!

  2. Hei!
   Så herlig dag du har hatt 🙂
   Åsta høres ut til å ha funnet sin plass hos dere og hvem som oppdrar hvem heheheh ja…….. dere har det helt topp sammen og det er det viktigste. Spennende med denne tilvenning av alenetid. Husker jeg gråt innvendig av og til og tenkte at hunden min satt bare og lengtet…… men de har det jo ikke slik……….. også er de bare superglade når vi kommer hjem <3
   Små og store kokker - koselig og verdifull tid sammen <3
   Ønsker deg en flott lørdag sammen med dine - og kanskje snøen kommer sigende hitover også etterhvert 🙂

  3. Herlig å lese det du skriver,og jeg ser det hele for meg! Både hunden som har funnet en lun plass å hvile og jente som baker. Koselig! Her var det søm av gardiner i går. Det tok tid, men nå er alle lengdene på plass i stua. Koselig med litt nytt, men litt av en jobb når jeg måtte sy alle fire sidene på hver lengde. Men med symaskin gikk det greit da! Kos deg videre i advent og jeg håper du får litt snø. Her er det tykk tåke i dag!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg