Man kan jo undre?

Det står mye skrevet om dette med slike antrekk om dagen. Er det kvinneundertrykkende, er det religion, er det et bevist valg av kvinnene selv?. Man vurderer, -eller har vedtatt forbund på badestrender og andre offentlige steder, for små piker på skolen og på offentlige kontorer. Selv har jeg ingen forutsetning for å ha noen store meninger om saken, men følger jo med i debatten. Det er for meg uforståelig at man kan velge å gjemme sin personlighet, sitt utrykk og sin mulighet til å åpent stå frem som man er skapt. Men jeg kan ikke vite at det ikke er slik. 

Det er likevel et par ting som jeg undres på. Plasserer man her ansvaret for menns seksuelle lyster på kvinnene, er det de som må passe seg for ikke å friste de stakkar mennene ut i syndefulle aktiviteter ved å skjule alle de ting som en mann kan finne attraktivt? 

Så undres jeg, kan man vedta eller forby slike endringer eller må det komme av seg selv innenfra. Er det kvinnestyrt så må det vel være slik, men om det er undertrykkende så har vi alle et ansvar. 

 

 

6 kommentarer
  1. Jeg tror ikke det er så lett å sette et må og må ikke av utenforstående. Vi må huske at det i vår kultur er helt annerledes og vi kan nok ikke fullt ut forstå. Det kan jo være at andre kulturer tenker om vår vestlige kultur at det er kvinneundertrykkende å kle seg i korte skjørter og dype utringninger.. For hva er kvinneundertrykkelse? Er det å kvinneundertrykkende å føle seg presset til å ha sex fordi alle andre gjør det? Eller å kle seg i et plagg fordi man setter sin standard for hva man vil vise? Eller er det å ha visse klesplagg som koster skjorta, fordi det er en motegreie?? Jeg har snakket med muslimer som syns Norske menn passer for lite på sine kvinner, noe jeg faktisk kan forstå. Jeg har aldri heller møtt en kvinne som kler seg i burka fordi hun blir tvunget til det. Men hun gjør det fordi hun har en tro og hun vil føle seg uvel uten.Er det undertrykkende at hun føler seg uvel uten burka?? Jeg tror det er farlig og direkte ukjærlig å ikke la folk være som de har lyst til. La enhver få følge sin egen samvittighet, la alle få lov til å sette egne grenser for kroppsideal. Bodyshaming er faktisk noe mye mer viktig, enten det er Med eller uten tøy!!!

  2. Jeg tenker som deg, at jeg veit for lite. Vi har vår kultur med våre “greier” og vår forståelse for slik vi lever nedfelt i generasjoner av levd liv. Innimellom har det skjedd en forandring ført fram av radikalisering av flere som ville noe annet….og så skjer forandringer. Over tid. Respekt er nok viktig, tenker jeg, uansett…og kunnskap. Jeg veit alt for lite til å mene noe om hvordan andre bør leve.

  3. Jeg vet ikke, men når jeg møter menn som går i fine jeans og skjorte og etterpå kommer det en inntullet kvinne der du bare ser øynene, da er det noe i meg som blir provosert. Vi ville ikke gått i miniskjørt og singlet i deres verden, så la meg slippe å se burka her jeg bor. Om vår kultur ikke passer er det helt ok for meg at de fnner et annet sted å være. Se hva som skjer i Egypt! Der kaster kvinner burka og hijab over en lav sko. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg