Burde man grepet inn……

I går kveld kjørte vi hjem fra hytta, men bare for et døgn. Vi må hente vårt barnebarn Andreas som er ferdig på skolen før foreldrene har ferie. Nå skal han være med oss en tur på hytta denne uken. Neste uke blir det enda to til, men da skal vi være hjemme. 

Vi har hatt en fin helg samen med Esten og Odd. Det er enda litt rart å tenke de to alene sammen, men godt å se at det går fint med dem. Livet faller nok sakte, men sikkert på plass mens de venner seg til en ny tilværelse.  

Har noen av dere noen ganger vært ute for ufine mennesker i offentlighet? Vi hadde en ekkel opplevelse på lørdag da vi skulle ta en kopp kaffe ute på en kafe. På nabobordet satt det to par med hver sin halvliter foran seg. Den ene mannen var mildt talt ufin. Han skjelte ut en av damene, høyrøstet og påståelig. Hun på sin side ble mindre og mindre, prøvde å snakke tilbake, forklare, men ble bryskt avbrutt og satt på plass. Etter sigende måtte hun nå innse at hun var en alkoholiker, påstod den høyrøstede som nok burde vært et stykke lengre opp i sin halvliter før han kalte andre. Ubehagelig, jeg følte med den påståtte alkoholikeren, var på nippen til å gripe inn, men så ble det litt rart også. 

Jeg var glad for å se dem dra etter en stund, rystet over ufølsomheten, de stygge ordene, over hvor stygge mennesker kan være mot hverandre. 

12 kommentarer

Siste innlegg