Min ønskeliste.

Adam var ikke alt for lenge i paradiset, etter en dag med sol så plaskregner det igjen. Så kan man gjøre en av to ting, enten irritere seg over regnet i dag eller man kan glede seg over den fine dagen vi hadde i går. Man trenger vel ikke spekulere lenge på hva som fungerer best. 

Jeg tenker vi er heldige her på berget. Det mangler kanskje litt på enkelte områder. Man kunne vel ønske seg en bedre helse, litt mere energi og noen ganger også noen ubetydelig ting. Men så skader det vel ikke å ville ha ting ut av livet, selv om noe av det bare blir med ønsket. 

Nå har jeg vel det meste av det jeg kunne finne på å ønske meg, men skulle jeg tenke mere på det og kanskje tillate meg selv å være litt overfladisk så kunne jeg nok ha kommet på en ting eller tre. 

Skulle jeg lage en liste over noen av de litt ubetydelige (eller kan det være de er betydelige) tingene jeg ville ha på min ønskeliste ville det antagelig se slik ut:

1.  En bedre utsikt. 

2. Kunst.

3. Spille et instrument.

4. En husholderske.

5. Et småbruk med hunder, katter og høner. 

6. Klatreroser oppover en hvit trevegg.

7.  Store vindusposter. 

8. En tur til Kristiansand. 

9. Flere hunder. 

Anstrengte jeg meg ville nok listen kunne være mye lengre, men da ville det bekke litt over tror jeg.

 

Da jeg var 7-8 år ønsket jeg meg veldig en rød pikesykkel. Min far sa at dersom jeg klarte å spare det halve skulle han vurdere å kjøpe sykkelen til meg. Nå hadde jeg som 7-åring en noe begrenset tilgang til penger, men jeg ønsket meg penger i fødselsdagsgaver og så kunne jeg tjene en slant eller to når jeg var hos mine besteforeldre. Sykkelen var i mine tanker langt der fremme og nesten uoppnåelig. En dag jeg kom hjem fra skolen stod den der utenfor militærbrakken der vi bodde. Den var ikke ny, men skinte slik bare et uoppnåelig ønske kan skinne. Jeg våget ikke håpe, hjertet hamret i brystet, hendene var klamme. Jeg gikk forsiktig inn, redd for at håpet om all verdens herlighet i form av en brukt rød pikesykkel bare var en illusjon. Det var den gangen jeg oppdaget at glede kan boble og nesten boble over. 

Man burde alltid ønske og noen ganger blir ønsket innfridd. Da bobler det. 

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg