Forandringer…..

Er det ikke rart hvordan alt forandrer seg. Aller mest merkbar er endringene når man begynner å bli litt voksen slik som meg. Fra barndommens bekymringsløse tilværelse, ungdomstid, voksenliv. Alt ansvar man har hatt og måttet tatt. De valgene man har gjort som har ført oss dit vi kom. Og tilbake til et heller bekymringsløst liv igjen. 

Jeg som om jeg kjøpte en eske hodepinetabletter hadde nok av den i flere år. Medisin var noe man holdt seg unna om man kunne og helsa var god så det kunne jeg. Nå med to kroniske sykdommer og en helse som jeg ikke skryter like mye av i dag, får jeg medisinen i bærenett på apoteket. Frikort hadde jeg knapt hørt om, men nå er jeg der hvert år.

Miljøet endrer seg også, nye bydeler dukker opp der det ikke har vært noe før. Man kjenner seg knapt igjen om det er en stund siden sist. Menneskene også, noen har kommet og noen har gått, men når det skjer endrer livet seg også. Glede og sorg hand i hand og man har ingen valg, man må bare takle det uansett. Alle de som kommer er velkommen og de som går legger igjen minner som dype spor i sanden. 

Alle de erfaringene man har hatt, alle de menneskene som har vært der sammen med oss, har vært med på å forme oss til den vi er. Det er et ordtak som heter noe om at det ligger en stor verdi i å være født av godtfolk. Da tenker jeg ikke økonomi, men det å vokse opp med folk som bryr seg, som tar vare på deg og som bidrar til å forme deg som menneske. 

Så må man bare prøve å være det beste man kan for de menneskene du er glad i og som fortsatt er der og prøve å være den beste utgaven man kan av seg selv. Jeg har nok litt å gå på der enda, men jeg prøver i alle fall. 

6 kommentarer
  1. Jeg er sikker på at du er GULLE-god allerede <3 Men vi kan jo alle prøve å bli bedre. Jeg er heldig og har vokst opp i en GOD familie, og jeg er takknemlig for det hver dag faktisk 🙂 God lørdag til deg. Jeg har lyst å gå ut i verden å knipse litt i dag 🙂

  2. Jeg tror du er både en god venn og en god hustru, mamma, søster og venninne. Du stiller ikke med de store faktene og ordene, men virker som om du har bena på jorda og er et realt menneske!
   Jeg er så heldig nå at jeg slipper å spise piller. Jeg har også hatt perioder der jeg har tatt faste medisiner, men det er noen år siden, og godt er det. Men trenger en det, så må en. 🙂

  3. Så fint skrevet. Ja, livet kommer ikke i reprise, så vi får ta vare på det vi har. Tiden gjør noe med oss og det er litt vemodig. Klokt å tenke litt etter og forsøke å leve som best vi kan! Ha en fin lørdag!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg