Det gikk heldigvis bra…..

I går bestemte vi oss for å trosse både hoste og vond hals og dra på sykkeltur i finværet. Både pensjonisten og jeg var feberfrie og egentlig klar for litt forsiktig mosjon. Vi syklet ned langs Osloveien og mot Ila som er en av de bydelene jeg kunne ha tenkt meg å bo. Nære midtbyen, nære elva, nære fjorden og md masse idyliske gamle hus. Perfekt. Så syklet vi ned til marinen og langs sykkelstien ned til havna, opp igjennom midtbyen og til Domkirka. Der ble det en liten rast ute i de fine omgivelsene bak domen og Erkebispegården. Det var sol så vi kunne nyte en kopp kaffe før vi tok fatt på hjemveien. 

Da vi var kommet nesten hjem skulle jeg hjelpe gubben (som da kjente at han ikke var helt frisk) med litt motorkraft og greide istedet og dytte han overenda. Han fikk pusten slått ut av seg da han landet med magen over styret, slo det ene kneet blått og ble liggenede noen stunder, mens jeg som var skyld i ulykken ble livredd og trodde han hadde slått seg helt fordervet. Selv om alt dette var ille nok var jeg glad for å se at han ikke hadde varige men. Så skulle vi sykle det siste lille stykket hjem. Der er noen hundrede meter der uten fortau og man må sykle i gata. Der kom bussen og kjørte så tett på meg at jeg kjente han var borti meg ved to anledninger. Jeg kunne ikke stoppe å gå av sykkelen for bussen var for nære. Gubben som syklet bak meg sa at han var sikker på at bussen ville velte meg. Det gikk heldigvis bra og vi kunne dra hjem for å skjekke om gubben ville overleve. På kvelden fikk han feber igjen og måtte krype til sengs. Jeg som var skikkelig redd for at han kunne ha fått indre skader skjekket han jevne mellomrom. Han er ikke akkurat av dem som klager og han vil nok ha skikkelig vondt før han sa i fra. Glad var jeg i morges da jeg våknet og så at han hadde levd over natten og var sitt gamle jeg igjen. 

Nå har vi vært oppe i Firbladskogen for å mate rådyrene, der var ingen i dag desverre, men det er vel godt å få litt ekstra næring nå som det er så mye snø i skogen og derved vanskelig å finne mat. 

8 kommentarer

Siste innlegg