Slik blir det i dag.

Snøen kom endelig og vi trøndere som liker å sutre litt om været må finne noe annet enn den manglende snøen å snakke om. Nå ble det kaldt og det kan vel være verdt en frase eller to. Men fint er det, da vi gikk hjem etter besøket hos Linda og Odd i går så det ut som et julekort, med den nye fine hvite snøen, lysene og en stjerneklar himmel. 

I dag står endelig Tones artikkel i VG og da har hun i alle fall nådd frem med det budskapet som har vært så viktig for henne. Nå er hun sykere og klarer vel ikke helt å engasjere seg på samme måte, men jeg tror nok det kan bringe frem et lite smil. 

Vi skal i familieselskap i dag, søsken med barn og barnebarn. Tror vi blir en 30 stykker, men vi har leid lokale og mat så det blir ingen pes. Tradisjonen tro blir det gavelek. Da har alle med en innpakket gave, og vi spiller terninger. Hver gang noen får seks kan de velge en innpakket gave. Når det er tomt for gaver blir alle pakket ut og showet starter. Da er det igjen om å gjøre å få seksere, vi spiller med to terninger, får man seks kan man ta den gaven man vil fra den man vil, så spiller vi i for eksempel ti minutter og de gavene vi sitter igjen med etter det blir våre til odel og eie. For å si det slik, det bruker å være litt liv rundt det bordet, med folk som fyker rundt å tar gaver fra hverandre. Så kommer selsagt julenissen med poser til ungene.

Jeg har 16 nieser og nevøer alle bortsett fra en er voksne, mange etablerte med egne familier og selv om de aller fleste bor her i nærheten så er jo noen flyttet ut, både for skolegang og arbeide. Slik blir det den ene gangen i året så mange av oss treffes på en gang. Nå er det ofte også minst ett nytt familiemedlem å vise frem.

 

12 kommentarer
  1. Hyggelig å høre om den gaveleken, mamma har vært med på noe sånt, og det høres livlig ut 🙂 Kos deg masse med denne dagen. Ikke så koselig å høre at Tone er sykere, men bra at den artikkelen kom på trykk nå i det minste 🙂 God klem <3

  2. Hei!
   Høres morsomt ut i familieselskapet dere har 🙂 Gavelek med terninger. Blir nok livlig.
   Ønsker dere en flott dag og kanskje du får noen seksere og gaver 😀

  3. Det der hørtes da kjempeartig med gavelek! Kos deg masse. Dumt at Tone ikke er i farten, men godt å få det belyst i avisen. Klem fra meg 🙂

  4. Hei Siv:-) Det høres riktig så artig ut med juleselskapet dere arrangerer hvert år og med så mange så må det jo bli riktig så livlig:-) Satt og leste innlegget om din kjære søster og det er flott at dette har kommet på trykk i avisen. Men kjenner jeg blir trist når jeg ser hvor ung hun er og måtte slite med denne forferdelige sykdommen…det er bare så urettferdig hvordan Norge som et rikt land skal bespare inn på viktige medisiner som kunne hatt reddet henne og flere i samme skjebne. Gode romjulsklemmer fra Marianne:-))

  5. Du store min, det var litt av eit familieselskap, med så mange, men det var sikkert festleg, med gåveleik og diverse. Slikt kvikkar opp eit kvart selskap. Det bør alltid leggjast inn aktivitetar, elles kan det gjerne bli at nokon kjedar seg, trass god mat.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg