Litt mere spenning eller?

I dag har jeg lovet min venninde å kjøre henne for å kjøpe et nytt gulvteppe. Anne har ingen bil og det teppet er sikkert ikke så enkelt å få med på bussen. Men enda er det tidlig morgen og jeg sitter her som vanlig å tenker gjennom dagen og alt det som skjer rundt oss. I dag tenker jeg at mye av det vi gjør nesten er ritualer. For eksempel det å stå opp om morgenen, det er noe nesten tvangspreget over det. Tannpust, finne rene klær, dusje, sminke, her trenger man ikke tenke seg lenge opp, slik har det blitt gjort i mange, mange år. Det går nesten på autopilot.

Jeg lurer på om lynet ville ha slått ned om man endret på noe av dette, ville tennene falle ut om man ikke pusset med stor og liten børste, skyllet med skylleveske og så den lille børsten mellom tennene som skal forhindre tannsten. Eller om jeg unnlot å ta tøyet på og gikk rundt i nattkjolen. Ville jeg da føle med uvel eller ville jeg bare  nyte det og triumfere over det store tingen å trosse morgenritualene. 

Et rituale jeg ikke ville ha endret på uansett om jeg en dag skulle være i et slik lynne en dag, er morgenstunden ved frokostplassen med levende lys og god kaffe i hjertekruset. Så er det morgenturen emd Bølla, egentlig litt koselig det også. Dagens første dose med frisk luft…ville nok ikke ønsket det bort. 

Kanskje skulle man satse på litt mere spenning, men er egentlig ikke hverdagene gode akkurat slik de er. Det får jeg tenke mere på en annen dag. 

 

14 kommentarer

Siste innlegg