You just deal with it…..

Noen ganger er det tøft å være menneske. Man har skikkelige problemmer og hanskes med. Ting som er nære deg selv og som av den grunn får en stor betydning. Så er det alle de tingene rundt, slike som terrortrussel, vold i alle stygge former, sult, naturkatastrofer, uvettige styresmakter og masse mere. Man kan vel av og til bruke et minutt eller to for å tenke gjennom alle disse tingene selv om lille meg antagelig skal slite mye for å gjøre en forskjell her. 

Jeg leste en gang at 90 % av det man bekymrer seg over aldri skjer. Så skal man da bry seg med å gå å tenke på alt dette. Eller ville det være bedre å la det kure å gå. 

Jeg beundrer mennesker som stiller opp for andre og det er veldig mange slike. Ikke bare ytterpunktene slike som Mor Theresa og Leger uten grenser. Men også de som stiller opp på mere hverdagslige ting slik som en trener i et ungt fortballlag, ledere i skolemusikkorpset, besøksvenner i Røde kors. Her finnes en hel hær av medmenneskelighet og vilje til å være med å gjøre hverdagen god for andre.

I går så jeg en repotasje om en dame som hadde en måsetting om ikke å produsere søppel, hun kjøpte sine matvarer uten embalasje, hadde med glass og kleder i butikken til å pakke inn varene og alt hun hadde av søppel etter seks uker fant plass i et lite syltetøyglass. Så tenkte jeg på alt jeg selv kaster og ble litt satt ut. Kunne jeg gjort det samme, antagelig, men det kan kanskje være en mellomting. Det er jo alt for mye ebalasje når man tenker på det. Kan vi begynne å etterspørre varer uten så my embalasje som vi egentlig ikke har bruk for. Om 5 millioner nordmenn hadde spart miljøet for 10 kilo hver så hadde bare det vært en gevinst for miljøet. 

Poenget mitt er at vi kan gjøre en forskjell, vi kan gjøre livet lettere for andre og de fleste av oss gjør det på en eller annen måte. 

 

12 kommentarer
  1. Et nydelig skrevet innlegg:) Det er ofte ikke de store tingene som teller mest bestandig:) Noe å tenke på:) Ønsker deg en herlig søndag fine Siv:)

  2. du har så rett,embalasje er det ufattelige mengder av,somme ting er det mer embalasje en det som er innenfor,skal tro om vi betaler for embalasjen også ? det gjør vi helt sikkert så vi har noe å tenke over

  3. Ja, vi kan jobbe i det små, med vårt, for å gjøre livet bedre For NOEN i det minste 🙂 Jeg prøver så godt jeg kan, men har gått litt i Sutre-og-synes-synd -på-meg-selv-fella i det siste.. Den skal jeg ut av i dag! Og fokusere utover igjen 🙂

  4. Dette var ord til ettertanke. For alle kan vi gjøre en forskjell, om det ikke monner så stort i det store. Jeg har tenkt at en kan ikke forvente noe av andre som en ikke gjør sjøl……, altså en må begynne der en kan og det er med seg sjøl. Tror jeg skal tenke litt over det du skreiv i dag, for det er ENORM mye meg JEG kan gjøre…og som jeg ikke gjør. Ha en fin dag :).

  5. Flotte tanker. Leste et innlegg om fra ei strand der det var strandet masse sjøstjerner etter et uvær. Det var ei jente som gikk å kastet sjøstjernene tilbake i vannet. En mann lurte på hva hun gjorde. Du klarer ikke berge alle, sa han til henne. Hun så på han, mens hun kastet neste sjøstjerne i vannet, mens hun sa : der berget jeg den. Mannen begynte å hjelpe sjøstjerner han også. Snart kom det flere mennesker til, og snart var stranda igjen fri for sjøstjerner 🙂 He he, kan være det var din historie?

  6. frodith: Jeg tror dte er greit å synes litt synd på seg selv og til. Jeg opplever dge som en veldig positiv og kreativ person. Slike mennesker har noen nedturer slik er det bare. Men så blir jo mange andre så glade over alt det du finner på.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg