Endelig litt sol.

Anne-Lise og Kalle kom på middag i går. Så etterpå kom Per, Gullbjørg og Ingeborg overraskende på besøk. Vi burde egentlig ha fyrt opp grillen, men menyen ble bestemt dagen før i regnværet så da ble det kjøttkaer i brun saus med ertestuing og gulerøtter. Kanskje ikke den mest spennende maten, men jeg liker best å lage slik litt gammeldags mat. 

I dag skinner solen fra skyfri himmel og jeg er veldig glad for at vi er akkurat her. Pensjonisten og jeg spiser frokost på plattingen, her er ingen lyd av trafikk eller naboer, bare fuglene som synger om hvor herlig denne dagen er.

I fjor hadde vi tre fuglekasser på veggen av anekset, disse skulle egentlig bare være til pynt, men til vår store overaskelse flyttet det en fuglefamilie inn. Først var det veldig koselig å sitte å se på mamma og pappa matet de skrikende ungene.Så begynte de å bli store og foreldrene sluttet å mate dem. De første ungene forlot reiret med en gang de forstod at ingen foreldre kom tilbake mere, men en liten stakkar satt igjen og skrek sårt. Slik satt han i flere timer og det var like før jeg som er rimelig dyrekjær begynte å mate han selv. Så endelig fløy han ut. Nå vil jeg ikke gå gjennom dette en gang til så alle tre kassene er flyttet på baksiden der hvor vi ikke ser dem. Nå er det unger i alle fall i en av dem i år også, men vi hører dem heldigvis ikke. Verden er sannelig brutal for dem som må klare seg selv. Stakarene…..

 

8 kommentarer

Siste innlegg