Markblomster……

Anne og jeg var på bytur i går, det er obligatorisk med kaffe når vi er på utflukt og det var ikke noe unntak i går heller. Men det var surt og kaldt og lite egnet til å sitte ute. Likevel en bytur med en god venninde kan jeg alltid klare å finne plass til i kalenderen. 

Jeg ble litt glad da jeg våknet  i morges og kunne se at det var noe som lignet litt på vår ute. Når det er slik tenker jeg med en gang at det kan passe godt med litt mosjon ute i Guds frie natur. Så tenker jeg at det hadde vært koselig med en tur opp langs Bjørndalen og til Tillerbyen. Pensjonisten er like glad i å gå tur og tilbyr sin medvirknig med en gang. Så da blir det vel tur etter hvert.

Jeg går alltid med nesen vendt mot grøftekanten for å observere alle nykommere i blomsterfamilien. Nå har det vært mye snø og mye kaldt, men noen har jeg da sett. Først kom Hestehoven, så Hvitveisen, Blåveisen, Maria Nøkkelblom og sist, men ikke minst Gullstjernen. Sistnevnte står nå i en liten vase på spisebordet og gleder oss med sitt blotte nærvær. Markblomstene minner meg alltid om min far som var ivrig på å plukke blomster. Fra tidlig vår til langt ute på høsten var det alltid vaser med markblomster i hans hus. Ikke skjelden vanket det en fin bukett med mange sorter blomster eller en fin bukett med liljekonvall som er mine yndlinger. 

 

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg