Hmmmmm…….

Mitt nesteldste barnebarn Andreas går i andre klasse på Romolslia skole som ligger rett her oppe. Det er en liten skole til å ligge i byen med et klasse på hvert trtinn. Nå i dag skal hans klasse ha noe de kaller Rydolfen. Nå kan navnet forlede deg til å tro det har noe med rydding å gjøre, men det har det vist ikke. De skal underholde resten av klassen og foreldre og slikt. Nå måtte vi komme ba den håpefulle, de skulle jo snakke i mikrofon og alt mulig. Gruer du deg spurte jeg litt urolig…nei da det blir moro svarte han.

Da tenker jeg at man har da kommet en lang vei fra vår tid på skolen…småjentene i fine pastellfargede kjoler eller foldeskjørt og genser helst med en stor sløyfe i krøllene og hvite fine halvstømper. Man skulle helst ikke høres…. bares sees var mottoet, man måtte neie pent og aldri aldri være uoppdragen. Selv var jeg passe sjenert….. sløyfen satt på halv tolv i et stritt glatt hår og knærne..rimelige magre..var fulle av sår og sand. Jeg kunne ikke ha snakket i mikrofon foran en hel skole om så livet mitt var avhengig av det. Min far var en streng militær som forventet lydighet og som sørget for at hans fem barn oppførte seg i henhold til gjeldene forventninger. Nå var han også en tilstedeværende ansvarsfull og god far, men som sagt kanskje litt over middels streng. 

Nå tror jeg at det at ungene våre lærer å gå ut å kreve sin plass er en bra ting. Om man bare ikke glemmer det som vår oppdragelse også handlet om, det å se andre, høflighet, det være snill og omsorgsfull. I dag gleder jeg meg til å se vår lille Andreas som også er blitt så stor, som er på vei ut i en stor verden hvor den ballasten han får nå er så viktig for hvordan han vil passe inn. Så langt ser alt bra ut…..

 

4 kommentarer
  1. Jeg tror også det er veldig forskjellig, på godt å vondt. Det er mye som er vanskeligere også tror jeg.. Så mye mer press på mange områder. Jeg er glad jeg vokste opp når jeg gjorde 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg