Noe så trist……

Selv om det er 70 år siden blir jeg enda følelsesmessig berørt av det som skjedde i konsentrasjinsleirene under 2. verdenskrig. Det er nesten slik at det er vanskelig å tro at mennesker er i stand til slik ondskap. En forferdelig historie og jeg må si meg enig i dem som sier at vi aldri må glemme. Tillater man seg å prøve å ta inn over seg alle de enkeltskjebnene så kan man miste nattesøvnen selv om det er lenge siden. 

Nå i dag er det andre ting vi sliter med og nå gjelder det angrepene på arbeidsmiljøloven. Robert Eriksen later til å ha et stort forklaringsproblem, selv om har sier at han har flertall for sine forslag så tyder jo alle politiske streiker i dag på at arbeidsfolk synes det er fleksibilitet nok både når det gjelder ansettelsesvernet og arbeidstidsordningene. Pensjonisten og jeg er egentlig ferdig med det, men vi møter opp på torget i Trondheim i solidaritet med de som skal prøve å forsvare de ordningene vi har i dag. DEt er en viktig kamp og man må ikke la seg forlede av retorikken fra dem som ønsker oppmykning av de rammebetingelsene som gir oss trygge ansettelsesforhold og arbeidstidsordninger som i størst mulig grad gjør at vi kan kombinere det med privartlivet. 

 

 

 

6 kommentarer
  1. Konsentrasjonsleirene er en uhyggelig påminnelse om hva diktatur og despoti kan føre til. Hitler var en despot, og Stalin er et eksempel på noe som antakelig var mye verre, men som har vært godt skjult av jerntepper og stormaktspolitikk. Jeg er redd for at de “små” eksemplene vi ser i verden rundt oss i dag (IS, Boko Haram etc) viser at det meget vel kan blusse opp igjen slike storskala grusomheter Derfor er påminnelsen fra Auschwitz viktig…
   Streiken i dag viser vel at regjeringen har gitt seg ut på en annen vei enn hvor store deler av folket befinner seg, og at kursen nok bør justeres på flere politikkområder…Generell søndagsåpning av butikkene er et annet eksempel…

  2. Desse tilbakeblikka på det grusomme som hendte med jødane i krigen, er så tragisk å sjå, at eg blir dårleg i lange tider etterpå, men som du seier, det må ikkje gløymast.
   Eg er så absolutt i mot sundagsopne butikkar, men det andre om deltid og mellombels tilsettingar, tenkjer eg kan ha både for og bakdeler.

  3. Når jeg ser de grusomme og groteske bildene fra konsentrasjonsleirene, sliter jeg med å forstå hvordan det kunne skje. Det er mer enn en gang tårene har tatt overhånd når bilder og filmklipp har flimret over skjermen, og jeg kjenner meg så trist. Alle unge og gamle som ble fratatt retten til å leve videre…. Det verste er jo at verden har ikke forandret seg noe serlig, for utrydding av mennesker pga religion eller nasjonalitet pågår fortsatt.
   Jeg hadde ikke anledning til å delta utenfor Stortinget i dag, men jeg kikket litt på livekamera fra jobben. En kollega som også er vår avdelingskontakt til klubben var der. Når det gjelder søndagsåpne butikker er jeg helt i mot det… En dag i uken bør de butikkansatte ha fri, og det er ingenting som er så viktig at vi ikke kan vente til mandagen med å handle eller til å med på lørdagen!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg