Selvgjort er noen ganger velgjort…..

Det er noe med det å kunne lage noe selv, en tilfredstillelse inget kjøpeting kan måle seg med. Fra man er bitte liten og gjør sine første stakkarslige forsøk opplever man den gode følelsen av selvgjorte produkter. Noen av mine slektninger har tatt vare på det ungene laget da de var små og jeg har sett noe av det jeg selv presterte. Ikke særlig imponerende for å si det slik. Ikke en gang om man tar alder i betraktning, men moro har det alltd vært. Jeg elsker håndverk og ville bytte bort det masseproduserte med noe håndlaget når som helst. Skal man gi meg en treat så be meg med på en messe eller en butikk med håndtverksprodukter og jeg koser meg skakk, av og til blir noe med meg hjem, men mange ganger er det nok bare å gå å se og kanskje få noen egne ideer. 

Nå når jeg har litt mere tid liker jeg å lage ting selv, om det er egneproduserte flatbrød eller en kofte til noen jeg bryr meg om. Selvgjort er velgjort sies det og noen ganger er det faktisk sant selv om jeg ikke vinner noen pris for noe av mitt. I går ble kofte nummer to av året ferdig og jeg gleder meg stort til å begynne på den neste. Mener det kan bli en eller annen gang i løpet av denne dagen, men først skal vi gå til City Syd en times spasertur herifra. Jeg har hatt en ring inn til reperasjon og nå har jeg fått melding om at den er klar. Så er det greit å kombinere det nyttige med enda litt nyttig. 

 

4 kommentarer
  1. Dette er ord eg kan like. På same måte har eg det og, det ein lagar sjøl, eller andre handarbeidsprodukt, får mykje større verdi og gledar ein mykje meir enn slikt ein får kjøpe i butikken. Ta f.ekspl. julenissar, dei ifrå butikken er ofte mykje “finare” enn dei ein lagar sjøl, men har ikkje same sjarmen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg