Salmeboka vers for vers.

Nå synges salmeboken vers for vers av mange kor landet rundt. Jeg liker mange av salmene, særlig dem vi sang en gang for trehundrerde år siden da jeg gikk på søndagskolen. Selve det med søndagskole var vel ikke en av de tingene jeg er mest stolt av. Det ble delt ut gullstjerner i boka til de som greide å sitte rolig å følge med. Det ble nok ingen stjernehimmel i min bok, men sangene likte jeg. Det er litt rart slik… jeg elsker å synge, men bør helst la det være. Jeg ville nok ikke fått mange stjerner for sangstemmen heller, men er dte allsang så synger jeg med likevel. 

Tenk at det er første søndag i advent denne helgen. Da jeg var barn var vi alltid i byen og så den store grana på torget ble tent. Det var skikkelig høytid når flere tusen mennesker sang “Du grønne glittrende tre god dag». Så var det tur rundt i byen for å se juleutstillingene som ble avdekket sammen dag. Nå om dagen nøyer vi oss med tenningen av grana her nede på fotballplassen. Så går vi rundt treet, synger med den stemmen vi har og så kommer nissene med pakker til alle barna. Koselig dte også. 

 

4 kommentarer
  1. Jeg gikk også på søndagsskolen et år. MEST for å få sånne gullstjerner på kortet mitt ja 🙂 Var ikke mange årene der men jeg husker det som litt koselig 🙂

  2. Både små og store fellesskapssamlinger er flott. Vi trenger kontaktene og nettverkene i vår, ofte stressende hverdag.
   Jeg kommer nok til å kikke innom sangmaratonen noen ganger, selv om jeg ikke synger mange av de sangene nå. Har sunget i kor og korsang kan være vakkert og stemningsfullt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg