Noe må man vel ta det fra…..

Det er en utakknemlig jobb å være politiker. Nå for eksempel etter at fire samarbeidspartier er enige om budsjettet finner man mange grunner for å le. Tante pose er et siende  som verserer nå, stakkar Siv som leder partiet som er mest i mot avgifter. Men noe må man jo ta seg til når man trenger penger til skattelettelsene for folk flest. Nå virker det som om folk flest er de som har mest fra før, men glemmer man de på den andre siden av streken så tar jo tallene seg bedre ut også.

Nå er vel Siv årets syndebukk for ikke bare får hun på pukkelen for posene, men hun blir jo også beskylt for å ha slanket seg 5 kilo, noe som etter sigende skal skyldes alle løftene hun har sprunget i fra. Erna må jo godte seg…hun slipper lett fra det og kan nok også heve flagget litt høyere etter budsjettforhandlingene. Hun har klart det kunstykket å få til enighet der forskjellene er såpass store noe jeg ikke ville ha veddet mange kroner på. 

Så er et stakker Trine da som går på med full tyngde og vil ha grønn politikk. Nå er ikke alle enige med henne i at poser og noen små avgiftsøkninger vil redde miljøet. Men hun må da i alle fall få et poeng eller to for å prøve å dra til med litt miljø. Og særlig  når vi vet at et av samarbeidspartiene ikke tror det er noen miliøutfordringer i det hele tatt. Da er det vel ikke så lett å få gehør for for mye av den sorten. 

Lille herr Hareidet stikker ikke hode for langt ut, han har fått litt til bistand ute i verden og så har han forsvart hjertebarnet kontantstøtten for småbarn og burde være rimelig fornøyd i forhold til antall stortingsplasser han skilter med.

Så får vi se hvordan dette går etter hvert og om et år er det jo nye forhandlinger og hvem vet hva som dukker opp da o i mellomtiden må vi bare leve med det. 

6 kommentarer
  1. Ja, vi har ikke noe valg. Og hvem vet hvem som styrer til neste år…skjer jo så mye rart i politikken. Har ledd godt av Tante Pose ja. DEN var det ingen som ville stå inne for liksom…hverken Trine SKei Grande…eller Siv 😀

  2. det er folket som valgte disse partiene,da lyt vi nok godta butsjetta dei legg fram også,sånn er det med den saken :)men jeg skal ærlig innrømme att jeg er glad det ikke er min jobb å gjøre Norge tillags 🙂

  3. Nei, med den poseavgiften har nok tante posene fått en glovarm potet å holde i. En annen sak er at en kan stille seg spørsmål om hvor mye skade plastposene gjør. Her i huset blir de utelukkende brukt til å ha søppel i, og de bli da destruert samtidig som de gjør nytte for seg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg