Det var en gang!

Nå er det bare en dag igjen før vi drar til Rhodos noe som til tross for den nære avreisen er merkelig uvirkelig. I dag skal Pontus bades og så har han klippetime i ettermiddag før han skal kjøres til Soknedalen for å være hos Tone mens vi er borte. Kommer nok til å savne han, men vet at Tone og Esten kommer til å ta godt vare på han. 

Verden er blitt litt rar tenker jeg. For eksempel er det mest brukte guttenavnet i Oslo ikke Per eller Pål eller Johannes, men Mohamed. Sykdommer man bare kunne tenke seg i sitt verste mareritt tar livet av mennesker i Afrika, storparten av oss  vintersportelskende nordmenn ønsker ikke OL i Oslo og mye annet. Mye er andeledes, uten at det nødvendigvis er blitt verre.  

Sosiale medier for eksempel, facebook hvor man kan være med i grupper som Pappenheimsrampen og vi som gikk på Bispehaugen barneskole i 70-årene. Vips så ser man igjen barndomsvennene. Ikke lett å kjenne igjen alltid ettersom de søte små har forandret seg til middelaldrende ikke fult så søte, men dog, der er de på skjermen  i all sin voksne prakt. Men hvem skulle egentlig tro det for 50 år siden. Ikke for det,  for 50 år siden tenkte jeg ikke så mye på meg selv som sekstiåring. Årene bare kom og tok meg.

Jeg var vel en 10-12 år gammel før jeg hadde sett et mørkhudet menneske i levende live. Da gikk det rykter om at det bodde en på Singsaker studenthjem. Mange av oss måtte dit for å se og ble litt kjent med denne unge mannen. Han var ingen hottentott som kokte misjonærer i en svart gryte slik vi kunne ha blitt forledet til å tro, men en dyktig velfungerende student som alle andre. Nå går vel ingen mann av huset for å se og som sagt Oslos mest utbredte guttenavn er Muhamed. Antagelig har de med det navnet ikke norsk bakgrunn. Verden er blitt mye større og vår virkelighetsoppfattese mye bedre noe som er en bra ting. 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg