Kan man beskytte seg mot terror!

Norge er igjen truet med terror og myndighetene setter i verk alle de tiltak de kan for å holde sine landsmenn trygge. Det er vel og bra, men går det an å beskytte seg mot terror? Kan man ha så mange sikkerhetstiltak at vi er trygge hvor enn vi går. Svaret er selsagt nei. Tenk bare på alle kulturarrangement hver eneste dag, kino, teater, busser, tog, skoler, barnehager og masse annet som er potensielle terrormål. Tenker man som terroristen er det vel en åker av muligheter hvor som helst og når som helst. De som ønsker terror, som har en virkeligsoppfattelse som gir dem rett og som oppfatter dette som et middel for å tjene sine religion lar seg nok desverre ikke stoppe av de tiltak som er satt i verk. Det er kort og godt for mye å passe på.

Så er det krigen i Palestina…stakkar uskyldige palestinere som sitter i bomberegnet. Hva kan stoppe den og andre kriger hvor militæmakten er det som gjelder?  Noe så enkelt og så vanskelig som rettferdighet. Så lenge det ikke er rettferdig vil det alltid være kriger, enten det er de som er gjenstand for det eller de som røver til seg land de ikke burde. 

Vi må etter sigende forberede oss på en ny virkelighet når det gjelder terrorvirksomhet. Men vi må nok også innse at vi er sårbare. Men jeg skal ikke gå rundt å være redd for dette, men leve livet mitt som før. 

1 kommentar
  1. Jeg prøver bare å fortrenge hele greia, kan jo ikke gjøre noe med det uansett, og da er det litt dumt å ødelegge livet med å gå rundt og være redd. For noe som muligens berører oss også .. eller kanskje ikke. For meg er dette litt for fjernt, selv om det er synd på alle dem som er midt oppi det. Selvfølgelig. Men jeg har igrunnen nok med mine egne problemer, og de som betyr mest for meg her i verden. Familie og venner.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg