Koseboka mi!

Noen ganger leser jeg noe som må ned på papiret for at jeg skal huske det. Det kan være et lite vers, gode ord eller en god oppskrift som jeg bare må prøve en eller annen gang. Jeg har etter hvert fylt opp flere  slike bøker. De ligger i en hylle lett tilgjengelig slik at jeg kan sette meg ned å se i dem når jeg trenger litt ekstra påfyll med gode ord og fine tanker. Bøkene er bare for meg og jeg kunne ikke greie meg uten. Siste utgave ligger alltid ved spisebordet og når jeg ser noe eller kommer på noe skrives det ned med en gang. Noen ganger kan jeg le litt av de tanker jeg har hatt i stunden der det oppleves, men i det aller meste er jeg enig med meg selv om det har gått en tid også. Noen ganger er det vanskelig å få ordene du skal skriver  til å stemme med virkeligheten. Det blir en annen slags virkelighet basert på ditt inntrykk av sitasjonen. 

Ord kan også såre. De kan gjøre like vondt som om noen fysisk skader deg. Derfor må ordene i  brukes med forsiktighet  å gjerne for å glede. Min far sa alltid da jeg var liten at om du ikke har noe pent å si om andre skal du tie. Det er et godt råd og jeg prøver å være slik selv om jeg må innrømme at det har vært et sprekk eller to. 

Jeg tenker at ord kan være så mye, de kan utrykke stemninger og de kan beskrive følelser. De kan bringe oss tilbake til det som var. Jeg liker ord, jeg liker det de får meg til å føle når jeg hører en god tekst, leser et fint dikt eller en god roman. 

 

 

 . 

 

Andreas er her og vil skrive en liten hilsen til alle dere.   

 

hilsen andreas

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg