Deter nok urettferdig!

Det er kvinnedag i dag, men jeg skal ikke gå i tog selv om jeg tror at en oppegående kvinnebevegelse fremdeles har en misjon. I unge dager hadde jeg høye røde strømper og slukte alt de eldre rødstrøpene sa. Men så var det også mange gode grunner for å lytte når de fortalte. Kvinner hadde lav lønn og gjenomgående dårligere vilkår enn menn. De ble ikke tatt på alvor i politikk og ledelse. De var på en måte annenrangs mennesker. Nå har kvinner fremdeles dårligere lønn,selv om det har en litt annen forklaring enn tidligere. Menn har stillingstilleggene, de har frynsegodene og så videre. Men i dag får andre ta seg av dette. De får gå i tog og markere sitt syn. Nå er det vel reservasjonsretten som er det  store tema, jeg vet vel ikke helt hva jeg mener om det.

I løpet av natten har vi fått et fint lag med hvit snø. Nå hadde vi i bunn og grunn gitt opp vinteren og belaget oss på en fin vår, men altså…det har snødd bitte litte granne. I dag skal jeg ta livet litt med ro. Har strukket strikket litt for langt i det siste og har fått en reaksjon i kroppen. Den påstår at den er kjempesliten noe jeg har prøvd å motbevise, men nå må jeg innse at jeg trenger noen rolige dager for å bygge opp litt igjen. Jeg hater de begrensningene som hindrer meg i å gjøre det jeg vil, men må bare finne meg i det. Nå gjelder det bare å finne frem optimisten i meg slik at han  kan fortelle meg at jeg skal slutte å sutre og se etter de positive tingene. Jeg har nettopp lest ut en bok om de såklatte søppelsortererne i India. De som lever i slumhytter og sliter 12 timer om dagen slik at de så vidt greier å spise såpass at du varer en dag til. Om korupsjon og manglende menneskeverd om utnyttelse og et liv i nød og elendighet. Det gir et lite perspektiv. 

Gratulerer med dagen!

8 kommentarer
  1. Kloke ord kjøre deg. Det er så viktig å sette pris på det man har. En tar så mye for gitt og plutselig er det borte. Lover deg å kose meg masse i bursdag. Klem

  2. Eg har aldri engasjert meg i kvinnedagen, Det einaste eg hugsar frå denne dagen, var at mor mi hadde fødselsdag den 8. mars. Når du skriv om bøker, kan eg nemna ei bok eg les i, forfatta av Cecilia Samartin, boka heiter.Nona Maria, velskriven og god. Handlinga går føre seg på Cuba, men eg måtte beint leggja den frå meg, pga det var skildra grusomme senar frå fengsel ol, eg blei direkte deprimert av å lese. Eg bladde om til siste side og såg at elende ikkje blei endra til det betre.

  3. Likestillingen har kommet langt her i landet men forsatt store lønnsforskjeller. Har selv blitt utsatt for at en mann ble ansatt i et firma jeg jobbet i fikk mer i lønn enn det jeg hadde fordi han var mann.
   Mitt forhold til 8 mars er at på den dagen i 1979 fikk jeg mitt førerkort…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg