Søndager er ikke det verste man har…

Søndager er ikke det verste jeg vet i dag, men da jeg var barn var jeg ikke særlig glad i dem. I den tiden skulle barn gå på søndagskole og på søndagskolen skulle man være stille og snille. Snill var kanskje ikke så vanskelig, men still var nok litt verre. Så var det tur med tre eller fire yngre søsken…ikke alltid like moro det heller og så måtte vi være inne resten av dagen. Leiligheten vi hadde da jeg var i førskolealderen var bitte liten. I en lang periode bodde vi med bestemor og onkel, fire små barn og foreldre i en treroms leilighet. Min morfar var syk på den tiden og døde etter hvert på et militært sykehus som lå ved siden av den brakken hvor vi bodde. Rommet han lå i lå i 1. etg. på tverrenden av brakken og vi brukte å stå utenfor å rope på han. Barn fikk ikke komme inn på sykehus den gangen, men enda mens han var nogenlunde hendte det at han kom  til vinduet og snakket med oss. I den siste tiden kom som regel en sykepleier og sa at morfar var syk å kunne ikke snakke med oss. 

På søndagskolen fikk noen av oss stjerner for å sitte stille og være snille eller kunne svare på noen av de spørsmålene de stilte. Jeg kunne nok ha svart, men i all min sjenerthet valgte jeg å la være og boken min var nok ikke av dem med mest stjerner. Skulle vel egentlig gjerne ha hatt noen… for jeg viste at når jeg kom hjem var det spørsmål etter stjerner. Barn skulle gjøre sine foreldre stolte på den tiden og stjernene var en viktig del av den saken. Men hjem kom vi, min søster ulastelig kledd med hårsløyfen på plass og stjerne i boka, jeg med sløyfen på halv tolv og en dårlig forklaring på hvorfor jeg ikke hadde noen stjerne. 

I dag er søndager helt uten stjerner og sløyfer og det passer nok meg rimelig bra. Så kan man gjøre koselige ting, spise god mat og slappe av med god samvittighet. Søndager er ikke det verste jeg vet.

14 kommentarer
  1. Hos meg, pensjonisten, er det hipp som happ, enten det er søndag eller ein annan dag. Eg gjekk og på søndagsskulen, der hadde me ein lærar som var tollar, noko eg ikkje kunne forstå at han kunne vera, du veit tollaren og syndagen i bibelen. Eg undra meg på dette, hugsar eg, men spurde ingen, så eg fann ikkje ut av det.

  2. Ja, heldigvis slipper vi sløyfer, søndagsskole og stjerner i dag. På min søndagsskole var de nok litt mer generøse med stjernene. Alle som kom fikk stjerne.
   Veldig fin beskrivelse av en del av barndommen din. det jeg husker veldig godt fra søndagene var at vi ikke fikk lov til å gjøre noe. Saksa og andre hobbyting var forbudt den dagen.

  3. Husker søndagsskolen jeg også der jeg fikk noen stjerner med helt ærlig var det ikkke mange. Jeg var nok litt urolig da jeg var barn. Dqa vbi flyttet hit ble det slutt på den skolen for de hadde ikke det her på grunn av læstadianerne som dominerte her. Savnet ikke søndagsskolen så detr var helt greit.

  4. Jeg har vært nødt til å lære meg å like søndager. Fra min tidligere historie så var det den verste dagen i uken, men nå nyter jeg den dagen lang. Ha en fin søndag! 🙂

  5. vi har nok forskjellige opplevelser angående søndagskulen :)hos oss fikk vi stjerne for oppmøte,ikke for snillhet eller det å sitte i ro,etterhvert som vi ble dei elste fikk vi oppgaven med å stemle fremmøtekort :))og det syntes vi var stas.
   Det kjedeligste med søndager da jeg var barn var heller det att vi måtte pynte oss i søndagsklede og da var det forbudt å skitne seg til.
   Men jeg er enig med deg,søndagen er bedre i dag enn da vi var barn :))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg