Det er vel politikk!

Det blåser på toppene og noen ganger lekker noe av det ut til media. Syndebukkene vil ha oppreising og de som prøver å gjemme seg bak ryggen blir avslørt. Denne gangen var det hele den begredelige saken om Brustadbua.  Halve Norge ristet på hodet og lo godt av den saken for noen år siden. Men  som nok hadde et par ekstra momenter som vi nok ikke fikk høre om den gangen.  Og det var nok et par personer til som kunne vært stilt i gapestokken. Sylvia syndebok måtte ta støyten og ingen av hennes kompiser stod frem for å forsvare henne. Desverre er det nok slik at noen har en lei tendens til å bli usynlig når andre trenger dem mest. Man toer sine hender, stikker hodet i sanden og håper at andre får ta støyten. Selvbiografer kan nok skremme en eller to dersom man har noen svin på skogen. 

Nå er jeg ingen tilhenger i å lete etter feil hos folk og i alle fall ikke de som står i fremste rekke med et stort og tungt ansvar på sine skuldre. Jeg har en generell oppfatning at de vil at ting skal bli bra. Det samfunnet vi er en del av er nok det beste bevis på det, selv om det er et hull eller to å tette til enda. Ellers så ville jeg nok ha mye respekt for en politiker som stod frem og forsvarte en kollega spesielt dersom han hadde vært med på å rote til saken.

I går så jeg en ny episode av “Best for barnet” et annet vanskelig tema. Barnevernet har en viktig og vanskelig jobb. Det er nok ikke alltid like lett å skulle ta avgjørelsene når det har så store konsekvenser. Noen barn har for mange som vil ha omsorgen og andre har ingen. Jeg er i hvert fall glad for at jeg ikke har den byrden på mine skuldre. Barnets beste er ikke alltid like tydelig….tror jeg…..så da så….

 

4 kommentarer
  1. Det verste for barnevernet må noen ganger likevel være at lovverket setter en stopper for faktisk å kunne ta den avgjørelsen som er til det beste for barnet! Jeg kunne aldri jobbet i en sånn stilling!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg