Pinnekjøtt..eller?

Jarle er utsleppan. Mannen er en kløpper når det gjelder matauk, selv om det begrenser seg til en ting…fisk. Egentlig en grei hobby, å gjøre noe man liker samtidig som det er nyttig, fylle fryseren med de beste råvarer. Laksen vi spiste i går har okupert store arela av Heges fryser frem til i går. Tidligere i sommer svømte den rundt i Dypvika og ante fred og ingen fare. Der var også Jarle med fiskestanga og vips havnet den i fryseren og i går havnet den på bordet vårt og ut av historien. Trist for laksen, men slik er det bare. 

Min farmor hadde stor fornøyelse av å fortelle en historie fra da jeg var liten og skulle spise middag hos henne. Hun hadde middagstallerkner med jaktmotiv på og jeg var ikke mere en 3-4 år da jeg nektet å spise av dem. Jeg hadde grått mine modige tårer i sympati med reven. 

Når det gjelder kjøttmat vil jeg helst enda ikke vite at det har vært levende vesen før de havnet på bordet vårt. Tenker jeg på det så kan jeg ikke spise. Jeg kunne nok aldri i livet skutt et dyr om så livet hang i en tynn tråd. Men heleren er ikke bedre enn stjeleren sies det og det er sikkert sant. Jeg burde vært vegeteraner, men det er jeg nok ikke. Nå har jeg i alle fall greid å ødelegge min egen apetitt for noen timer fremover. I kveld kommer begge mine søstre og pappa på middag og da er det pinnekjøtt på menyen. Bildet jeg fikk inne i hodet nå er ikke vakkert. Rene slankekuren dette. Burde kanskje ha tallerken med jaktmotiv jeg også.

 

 

 

3 kommentarer
  1. Er nok mange som har det slik ja. Jeg derimot har vokst opp med dyr og slakting og hadde heimeslakting de åra jeg holdt på sjøl.
   Vegetarianer kunne man sikkert ha vært, men ikke her oppe i nord, litt vanskelig å finne noe å spise når det er snø og tele hihi

  2. Jeg er akkurat som deg… Vil slettes ikke tenke på hva maten på talerkenen har gjennomgått før den handler der. Av den grunn testet jeg ut et helt år hvordan det var å være vegetarianer. Det var en spennende reise, og jeg lærte å lage mye spennende mat uten kjøtt. Jeg lager fortsatt mye av den maten, for variasjonens skyld :o))

  3. I vårt moderne samfunn fjerner vi oss fra “virkeligheten”. På gårdene i gamle dager hadde de kanskje et sunnere forhold til dyr; de skulle ha et godt liv, men det kom en tid da de skulle slaktes og spises!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg