Sentimental jeg?

Flere har spurt hvor ord og ordtak som jeg legger ut på bloggen. Det er vel ingen overaskelse for noen om jeg sier at jeg liker gode ord og ordtak. Jeg har flere av de små bøkene man får kjøpt i bokhandlerne, men samler dem også over alt ellers hvor jeg finner dem. Har etterhvert et stort utvalg skrevet av for hånd i notisbøker. Men mange har jeg også funnet på Facebook.  

Jeg er vel også av dem som tenker mye på hvordan vi disponerer tiden, prøver å finne en slags balanse mellom de tingene vi bare må gjøre og de tingene som gir glede og overskudd. For eksempel nå før jul kan det for mange bli mye “burde ,burde” og litt mindre og kos og overskudd. Selv har jeg senket skuldrene veldig i forhold til å berge husmorære, for å si det slik, er det ikke 7 sorter og alle rom nedvasket, rene vinduer og gardiner så er det ikke verdens undergang. Likevel synes jeg det er koselig med mange av adventsysslene, lukten av grønnsåpe og nybakte julekjeks. Men ikke mere enn jeg orker. 

Jeg funderer også ofte over livet ellers, og det er viktig for meg å vite at det er en mening med det som skjer. At vi er med å tar vare på våre medmennesker, at de som har deler sitt overskudd både økonomisk og medmenneskelig. Alle mennesker setter spor etter seg, man trenger hverken være president eller popstjerne for at sporene skal bli store og dype. Alle kan vi være med å gjøre andres dager litt lettere. 

Selv har jeg som alle andre hatt mennekser i livet mitt som har satt spor, både på godt og vondt. Men jeg prøver å leve slik at flere vil se på meg som en positiv faktor enn det motsatte. 

Nå ble det mye sentimentalt på morgenen, men jeg er veldig sentimental så slik blir det bare…..av og til.

12 kommentarer
  1. God morgen!
   Godt skrevet, mange ord til ettertanke her. Veldig sant at det ikke trenger å være så voldsomt og stort bestandig, det er som regel de små øyeblikkene i hverdagen som har størst betydning. Jeg har en god kollega som ofte kommer innom meg bare for å spørre hvordan det går siden jeg har vært sykemeldt en stund. Så kan hun komme med blomster en dag, fisk og nybakt brød en annen dag. Men tanken bak er å vise at hun bryr seg og har omsorg for meg. Hun har satt spor for alltid.
   Ha en fin dag! Klem Tina

  2. Det er flere år siden jeg trappet ned julestria. Det jeg nå gjør til jul er de tingene jeg har lyst til å gjøre. Ingen blir vel skadet om vi kjøper noen kaker. Jeg pusser ikke vinduer eller vaker rundt til jul, min mor gjorde det men der var på grunn av vedfyring og manglende avtrekk fra kjøkkenet. Vi trenger ikke det i moderne boliger og prøver istedet å ta litt ekstra hele året så blir det ikke skippertak før jul.
   Vi prøver å få kosen og utelate stresset og det virke.

  3. Må alltid innom for å høre dine funderinger om hverdagslivet. Du er en stabil blogger og man vet alltid hva man kan forvente. Veldig bra!

  4. God morgen.Godt å lese att det er flere som tar juleforberedelsane litt rolig,et vanlig renvasket hus og litt pynt er i grunnen nok,det er hva som befinner seg i disse rommene som bestemmer hvordag julen skal bli,så får vi håpe att den blir god hos dei aller fleste av oss

  5. Fine ord. Jeg har nok vært der at alt måtte være på stell! Men det er lenge, lenge siden det .. Må bare innrømme at det var koseligere før, når alt var reint og julenedvasken tatt, alle kakene i boks og julefreden senket seg. Men det er mange år siden. Helt tilbake til mitt første ekteskap da en var en ordentilig familie som “hørte” sammen liksom. Siden har jeg hatt mange rare julefeiringer .. nå er det vel mest noe en må komme seg gjennom. Hadde jeg hatt mer ferie til gode og litt mer penger, så ville jeg bare droppa hele greia og reist vekk. Med drømmemannen.

  6. Du er flink til å gi oss visdomsord som er til å reflektere over. Jeg gjør heller ikke mer enn jeg orker før jul, og jeg synes det er koselig og det korter av vinteren å ha litt ekstra å holde på med før jul.Iår reiser vi oss en tur før jul og da blir det ikke tid til julebakst. Men må en ha julekaker finnes det å få kjøpt alle sju slagene om en må. Ha en kjempefin dag! 🙂

  7. Mange gode ord til ettertanke. Jeg liker bloggen din 🙂 Tenker at vi får leve så godt som vi kan og bare være oss selv, selv om det kan være utrolig vanskelig. Jeg har lyst til å ha det morsomt og spre glede for meg selv og de som er rundt meg her i mitt jordeliv, og så får jeg passe på å ikke tråkke på for mange blomster der jeg går.

  8. Flott innlegg med ord til ettertanke. Mitt “ord for dagen” er:
   KAN DU GLEDE DEG OVER LITE – HAR DU MYE Å VÆRE GLAD FOR!
   ha en trivelig tirsdag!

  9. Veldig godt skrevet, Siv. Tenk om alle forsøkte å være tilstede for bare én annen person nå før jul… Det er ikke alltid det er de store ting og fakter som skal til. Et smil, et julebrev eller en liten blomst kan utgjøre den store forskjellen i en annens liv. 🙂 La oss gjøre det lille ekstra.

  10. Flott innlegg og godt skrevet :o)) Det å vaske å skure så heimen skinner, har jeg kuttet ut.. Dels for at ingen ser det i mørketiden, og så hvorfor skal jeg slite meg halvt ut i stedet for å koze meg i advents- og juletiden :o)) Ha en fortsatt fin dag.

  11. Dette du skrev her nå likte jeg godt Siv,og at en kan senke skuldrene og ikke kave for mye etter at sånn og sånn skal det være for at det skal bli jul,,den kommer uansett om vi ikke har vasket tak eller vegger,,eller syv kake slag. Selv tar jeg det også rolig i forhold til dette,og i denne mørketiden er det ingen som ser om det er litt bøss eller annet i kroger og kriker heller. Vi tar det som det kommer og tenner te-lys og pynter litt opp,,,resten får bare være:)) Må du ha en fin dag og kos deg med det du liker:)

  12. Helt enig med deg, det er viktig å senke kravene før jul slik at en kan kose seg og leve godt med det. Livet skal være en miks mellom arbeid og hvile. Det viktigste er å kunne ha nok overskudd til de en bor sammen med. En sliten husmor er bare sur…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg