Kjærlighet!

Astrid Lindgren var ingen dum dame. Bøkene hennes er briliante og hennes syn på livet og hverdagen noe som løfter opp og får oss til å se de små tingene og gledes over dem. Hun kunne virkelig se barna, tenke som et barn og skrive om og til barn på en måte som også voksne kunne få noen aha opplevelser. Utsagnet over her har etter min oppfatning mye rett i seg. Barn skal elskes, de skal oppleve uforbeholden kjærlighet fra mennesker rundt dem. Jeg har alltid trodd at man kommer lengre med ros enn med ris. Ingen blir noe særlig snillere av å få høre hvor umulige de er. Belønningen har større effekt enda om belønningen kun er noen rosende ord. Voksne trenger også kjærlighet, fra ektemann, kjæreste eller fra andre rundt seg. Jeg er glad og takknemlig for å vite at det er mennesker som er glad i meg. Det er næring til sjelen og gjør at jeg ønsker å ble et bedre menneske, et menneske som gjør en forskjell. 

Nå er jeg inne på den sentimentale stien igjen, merkelig hvor lett det er for meg å gå den veien. 

Nå er jeg som Astid Lindgren  av den sorten som aldri blir helt voksen. Jeg tenker ofte at livet er for kort til å ikke nyte hver eneste dag, finne fine opplevelser i hverdagssysslene, se naturen og alt det fine som finnes der du er og så toppe det med noe som er utenom det vanlige. Nå er det Kristiansund som gjelder. Ingen verdensomseiling akkurat, men jeg gleder meg som et barn. Men først er det dagen i dag, nå skal Terry luftes og så er jeg bedt bort til en god nabo på nystekte vaffler. 

 

Jeg er ikke helt her enda, men noen ganger så føles det slik……

 

Ha en fin dag, snart er det helg, men først er det dagen i dag, nyt den…..

9 kommentarer
  1. Det er viktig å bevare en del av barnet i seg og Astrid Lindgren var en klok dame som forsto hvordan barn tenkte. Kos deg med vaflene hos naboen, det hørtes kjempetrivelig ut 🙂

  2. dette var sanne ord,noe vi alle burde leve etter.
   føler meg litt som et barrn jeg også her jeg sitter og strikker klær til dukken:))
   ønsker deg en fin dag og kos deg hos naboen

  3. Jeg er så enig så enig med deg, og du er nok en liten norsk Astrid Lindgren tenker jeg 😉
   Flink til å skryte av 13-ten er jeg, og det er aldri behov for å kjefte på henne som er snill og god bestandig.
   Må huske å skryte litt av gubben også, det er ikke alltid han får det selv om han fortjener det han også. Så takk for at du minnet meg på viktigheten.

  4. Virkelig visdomsord. Astrid Lindgren er en av mine favorittforfattere og jeg leser fortsatt hennes bøker for elevene mine. Litt gammeldagse for dagens unger er de nok, men mye av det er tidløst.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg