Frankrike`s nye lov!

I dag pakker vi å drar tidlig hjem. Vi er invitert i fødselsdagselskap i ettermiddag og tenkte vi skulle kjøre så tidlig at vi spiser middag hjemme.

På radioen snakker de om religionsfrihet, dette sett i sammenheng med Frankrikes nye lov som forbyr bønn i offentligheten. Ettersom dette tydeligvis er en stor sak, ser jeg for meg fortau og parker dekt av bedende muslimer, hvor de kristne franskmenn skrever over horder av bedende. Men slik er det nok ikke. Det er bare ikke plass i moskeen til en hver tid. Ellers forstår jeg ikke problemmet, at noen kan ta anstøt av å se et menneske i bønn er for meg uforståelig. Uansett hvilken Gud man ber til. 

Da er tydeligvis de kristne ikke det samme problem, her er det masse plass til overs i kirkene. Men så trenger ikke vi å be fem ganger om dagen heller. På Finn.no er det vissnok aventert oppblåsbare kirker, poenget er vist at man skal kunne bruke dem til vielser. Litt merkelig det også da. Men gjør ikke folk mere galt enn å utøve siin religion så bør vi kanskje la dem være i fred.

6 kommentarer
  1. Kunne ikke vært mer enig, men jeg må si jeg hadde stusset hvis jeg var ute på tur og så folk dra på oppblåsbare kirker… He he, men det er jo ikke min sak=)

  2. Har ikke satt meg inn i Frankrikes lovverk, men var det ikke også de som forbød muslimske hodeplagg? Tro hvor de drar grensa ved bønn – ved foldede hender?

  3. har ikke fått med meg denne nye loven i Frankrike så vet ikke helt hvorfor. Men hvis det har med at offentlig ansatte stopper trikk/tog bil/buss/drosje etc. eller eventuelt en lege stopper operasjonen for å be, så er jeg vel enig.
   Men som sagt, jeg vet ikke hva slags problemer Frankrike eventuelt strir med siden de har vedtatt dette. Å forby disse hodeplaggene er jeg enig i fordi jeg mener de diskrimminerer kvinnene, og tror ikke at de ønsker kle seg slik av egen fri vilje, men at de gjør det for å tekkes mannen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg