Spart tid!

Noen ganger lurer jeg på hvordan jeg rakk alt før i tiden. Jeg hadde en jobb som krevde mye mere enn 100 %, jeg hadde mange og tunge verv både politisk og faglig. Likevel var skjelden husarbeide noe problem. Nå er helgevasken en stor oppgave, mens jeg før tok den på strak arm. Jeg bruker mye lengre tid, men huset er ikke blitt noen hvit tornado av den grunn. Nå er jeg av dem som liker å ha det noen lunde ryddig og nogen lunde rent, men jeg har tid til å ta en ekstra kopp kaffe før jeg starter opp.

Hvorfor jeg tenker på det en fin torsdag morgen har med et vers jeg leste nylig. Ting jeg leser og kjenner meg igjen i har en tendens til å feste seg fast i teflonen og så tenker jeg. Verset gikk slik:

Vi fyller tiden tett, med hast og flid

og bruker livet til å spare tid

Men når med tiden  livets tid er faret

hvor har vi så den tid vi sparet?

Nå skal jeg ikke spare mere tid, men bruke den godt. En halv times tid med en god kopp kaffe er vel anvendt tid. En bytur med en god venninde likeså. Tid til å tenke på tull og tøys er kanskje ikke så bortkastet som man tror. Jeg bekymrer meg mye…. det er nok ikke vel anvendt tid, men kanskje en prosess jeg må igjennom. Men det aller viktigste tror jeg er å være til stede i sitt eget liv. Hver lite øyeblikk teller , alle ting som gjør deg glad,  også alle de ting som gjør deg trist, fordi det får deg til å føle at du lever.  

 

4 kommentarer
  1. Enig med midtlivskrise,du skriver mye fornuftigt,du er en tenker:))men jeg har jo tenkt lignande tanker en gang iblandt:))da barna var små og jeg hadde hendene fulle da var jeg flinke til å gjøre husarbeid da,no er jeg sånn passe bedagelig,hi hi det går bra det også,livet er for kort til att vi ikke skal få unne oss gode øyeblikk også.Ha en fin kveld

  2. Du er inne på noe her. Jeg har og tenkt som du at før gikk alt så det suste med jobb, barn, husarbeid, ting en var med på ved siden av, kurs og studier. Tok det på strak arm. Det går tregere nå, men kommer det av at en ikke trenger skrynde seg slik lenger!? Når vi ikke jobber lenger legger vi dagene opp på en annen måte.
   Å være til stede i livet sitt – det syns jeg er viktig. Det være seg med familie og venner eller andre interesser. Kos deg i livet der du er nå!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg