Å lukte på blomstene.

I løpet av et liv opplever man mye på godt og vondt. Noen får en litt for stor dose av det negative, mens andre er født under en lykkestjerne og får mange flere gode dager. Omstendigheten rundt deg har selsagt mye å si for hvordan livet ditt blir, men like viktig er det tror jeg, hvordan man takler ting. Har man en positiv instilling til livet og tilværelsen blir også de tunge tingene lettere å ta. Nå vet jeg av egen erfaring at det kan være tungt å komme seg ut av en negativ sinnstemning, det kan være lettere å være der, synke ned i selvmedlidenhet og tungsinn. 

Men dersom man prøver å tenke positivt, prøver å se alt det gode, de store tingene og de små kan man få et bedre liv tror jeg. En dame jeg var sammen med i går fikk meg til å tenke litt rundt dette. Hun mistet sin mann og sin eneste sønn i løpet av kort tid, begge etter lang tids sykdom. Likevel kan hun smile og være glad, glede seg over ting som skjer og glede seg over livet. Nå betyr ikke dette at man ikke skal tillate seg selv å være trist og sørge over de slagene livet gir deg. Oppturene og nedturene kommer , det er sikkert som banken, men det handler likevel mye om hvordan vi selv takler det…tror jeg….Det handler kanskje mere om å glede seg over det man har i stedet for å henge seg opp i det som mangler.

Alle har vel hørt Disney historien om oksen Ferdinan som satt i enga å luktet på blomstene, han ville ikke slåss slik de andre oksene gjorde, han ville bare være der på enga under et skyggetre og lukte på bomstene. Han ville bare være lykkelig….

 

11 kommentarer
  1. Joda, jeg prøver å være psitiv og gleder meg over det jeg har og jeg har jo Hakuna Matata som motto i år, men miste både mann og eneste sønn, nei det må være vanskelig å komme opp av.

  2. Jeg tror på den usynlige tråden mellom oss og Høyere Makter. Hvis vi åpner opp, får vi den støtten vi trenger. Ha en fin dag!

  3. Så flott skrevet:) Jeg lever positivt, og jo mer mine tanker er rundt det positive, jo mer goder kommer til meg. Det har ikke alltid vært sånn, men man kan snu … Bare man er bevisst:)

  4. Det er lov å være sur og trist og lei innimellom. Da viser man jo følelser og at ting ikke alltid er topp og perfekt. For det er det jo ikke. Men hvis man smiler så får man gjerne et smil tilbake.

  5. Du har rett,men det krever tid å mye jobb for å kunne snu ting til det positive,men litt etter litt vil en alikavel oppleve att ting blir lettere om en greier å slippe taket på tungsinnet og vonde tanker.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg