Er du grønn av misunnelse?

En av de egenskapene jeg liker minst er misunnelse. Etter min oppfatning peker det på en dårlig personlighet og en liten evne til å være et godt medmenneske. Jeg skal ikke  skryte på meg at jeg aldri har vært misunnelig, men jeg tør påstå at det er meget skjelden og jeg kan lett slippe unna med den påstanden. Jeg liker mennesker som er rause både med ord og gjerninger, mennesker som unner andre og gleder seg med dem, som ikke er redd for å stille opp om noen trenger dem, selv om det skorter litt på godene hos dem selv.

Likedan liker jeg mennesker som gir av seg selv og ikke er redd for å vise hvem de virkelig er. Så når jeg i dag leste en overskrift hvor det stod: ” er du grønn av minsunnelse” så kan jeg si med stor fylde at det er jeg ikke. Jeg gleder meg stort over alle de gode tingene som skjer folk rundt meg og jeg er nesten aldri misunnelig, ikke en gang lysegrønn.

Nå er tilværelsen mer hvit for tiden, ser jeg ut (noe jeg prøver å unngå)  ser jeg dynger med hvit snø. Alt er hvitt, bilene på parkeringsplassen er borte under snømassene. Radioen spiller en sang som jeg egentlig liker teksten på, dagen i dag kan bli din beste dag. Hvem vet alt kan skje….mangt skal vi møte, mangt skal vi mestre, dagen i morgen kan bli vår beste dag. Så lenge jeg får morgenkaffen min i fred og ro så starter den i hvert fall bra….

9 kommentarer
  1. God morgen i det hvite :)) nei grønn av misunnelse kan jeg nok ikke si at jeg har vært, er vel av de som klarer meg med det jeg har.
   Men å unne andre det du selv ønsker mest kan være vanskelig, særlig for et barn som hungrer etter kjærlighet?

  2. God morgen. Grønn av misunnelse har jeg aldri vært og heldigvis for det, har nok vært litt misunnelig en gang eller to, men ikke på sånn negativ måte, Jeg unner andre å lykkes å ha det godt! Håper og tror jeg klarer dette, prøver så godt jeg kan å være et medmenneske, og lever etter ordtaket: gjør mot andre som du vil de skal gjøre mot deg!
   Ønsker deg en fin dag oppe i det hvite:-)
   Klem

  3. Tror aldri jeg har blitt grønn .. men misunnelig, jo det kan jeg faktisk være rett som det er. Uten at noen merker det selvsagt. Det er også en sånn “ikke helt bra” egenskap en bør fortrenge.
   Jeg unner alle å ha det godt, og kan jeg hjelpe noen til å få det litt bedre, så prøver jeg så godt jeg kan.
   Ha en fin dag! :o)

  4. Det hender vel at en skulle ønske en kunne vinne i lotto, men jeg unner de som vinner å gjøre det! Prøver å finne det positive i hverdagen. I dag våknet vi til strålende sol , men minusgrader. Nå forsvinner minusghradene ,men varmen kommer !! Herlig og så er det lørdag. Vi skal i 41 årsdag til min sønn. Har bakt kake. Ha en fin dag alle sammen!

  5. God morgen Siven;-)) Godt innlegg du har i dag;-)) Er aldri misunnelig på andre, men blir skikkelig glad på andres vegne når noe fint skjer i livet deres;-))
   Ha en fin fin lørdag videre

  6. Så enig med deg. Missunnelse er den værste egenskapen vi kan har. Jeg er oppdratt til å unne alle noe godt å glede meg på andres vegne.Dette prøver jeg å viderformiddle til barna mine også.

  7. Når jeg var yngre kunne jeg nok være missunnelig på andre, men heldigvis er det noe som har blitt borte ettersom jeg har blitt eldre. Nå syntes jeg det like så gøy å gi bort noe som å få. Gleden av å se at den andre blir glad for det de får, og setter pris på det :o)
   Jeg har heller ingen problemer med å glede meg på andres vegne, når noe hyggelig skjer med dem :o)

  8. God dagen Siv,jeg er enig med deg,jeg er overhode ikke missunelig og ville ikke byttet bort livet mitt med noen.Jeg liker å se att andre har det godt og att dei får til ting.Mitt liv har værtgodt og jeg har ingenting å klage over.

  9. Jeg føler at det er et spørsmål om å bruke energien sin i positiv betydning. Jeg tror at hvis man viser respekt for alle, då inngår ikke sjalusi i pakken.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg