Vil det alltid være krig og uro?

Et folk som trykkes ned vil alltid reise seg, historien har mange eksempler på det. Det virker som om det alltid er uro en eller annet sted i verden og fred er bare en ting på den store ønskelisten. I går tok stridsvognene oppstilling i Kairos gater og presidenten innførte portforbud. Men ingen president eller diktator kan roe folket når det først har reist seg. Diktatorenes tid er i ferd med renne ut.

I dagens avis kan jeg lese om opprøret i Egypt, om hvordan de unge stirrer tåregassen og batonslagene rett i hvitøyet og de sier de vil fortsette til deres ønske om demokrati og reformer for folket er innvilget.

Jeg er glad vi er forbi slike kamper, glad for å sitte i trygge lille Norge med mine egne små problemmer. Ut der er en brutal verden, en kjempeoppgave for fredsaktivister og demokratiforkjempere. Det er for mange maktmennesker, for mange der ute som tråkker over lik for sin egen vinning, og har man først makt så slipper man det ikke uten kamp. Forstå det den som kan…

5 kommentarer
  1. Det er trist det som skjer i Egypt ja og mange uskyldige må bøte med livet,desverre tror jeg det alltid vil være krig og uro en eller annen plass i landet vårt.Jeg er også glad for att jeg bor i Norge,vi får bare håpe vi slipper ny krig her

  2. Heisan Siven og god formiddag;-)
   Ja dette er helt grusomt, stakkars uskyldige mennesker som ikke er direkte involvert i dette. Off.. har ikke ord!!

  3. Vakkert bilde i headeren din. Min kone er straks på hjemlige trakter.
   Apropos krig og uro. Det er sikkert ikke for ingenting at noen ideelle organisasjoner ikke tillater å behandle religion og politikk. Slikt blir det bråk om. Ha en fin dag.

  4. Det er ikke mange årene før det er likedan her bare vent å se , stenkasting blir snart en del av vår hverdag også. Vi ser nu hvor krigersk alle er demonstrerer for alt fra utsente ulovlige innvandrere til monstermastrer og sykehusutbygging det er jo samme f.. hva storting skal gjør så er det et ramaskrik, synes virkelig synd på dem som skal styre denne galskapen, vi er jo blitt en skokk egoister. GOD HELG.

  5. Hva kan man egentlig si til slikt? Så mye krig og elendighet, som ingen ende tar. Og der uskyldige er de som må lide mest. Men det er i alle fall en “positiv” krig, dette som skjer nå, de sloss for menneskeverdet og for rettferdighet.
   P.S. For meg som kristen, er dette akkurat slik det står beskrevet i Bibelen. Krig, nød og all elendighet tar ikke slutt, menneskene klarer aldri å stå sammen om å skape fred.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg