En god deal!

Det skjer utrolig mye vondt i verden. I går handlet det om en jente på 13 som angivelig skulle blitt tvansgiftet med sin egen fetter. Nå ble giftemålet benektet og forklart med at det var bare en forlovelse, men det var vitner til stede og det var en iman der så det er vel ikke usannsynlig at giftemål er nærmere sannheten. Nå vil mye kunne forklares med kulturforskjeller og press fra det samfunnet de er en del av, men det er likevel ikke greit. Barn som er norske statsborgere skal ikke giftes bort 13 år gamle,ikke forloves, de skal ikke tvangsgiftes eller omskjæres. Basta…

Jeg har hatt et par tøffe dager, men er i ferd med å få hodet over vannet nå. Så får jeg bare prøve hardt å holde fast ved alt det positive og legge alt annet bak meg. Det siste året har vært krevende, mye har skjedd, ting som har satt spor, men kanskje kan jeg finne styrke i meg selv og bli den jeg egentlig er igjen.

Foresten har noen av dere hørt om sweetdeal eller groupen. Dersom ikke ta en titt på deres hjemmesider, begge tilbyr dealer til lave priser. Det kan være reiser, retuarantbesøk, opplevelser og så videre. Jeg kjøpte med en kupong med tapas take away i går. Dagen før var det tilbud på lekeland i Trondheim hvor man fikk inngang for 2 voksne og opp til 4 barn og en stor pizza til kr. 269,-. Dealen går ut på at når en frisør for eksempel har fått lokket en kunde til seg, vil denne kunden letter komme tilbake for å betale full pris. Genialt en vinn vinn deal. Så da så…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 kommentarer
  1. Uansett hvordan kulturen er i det landet de kommer fra, så mener nå jeg at de får forholde seg etter lover og regler i vårt land når de en gang har kommet seg inn her!! Hvis ikke kan de jo bare reise tilbake der de kom fra ..
   Ønsker deg god bedring og ei fin helg. Klem fra meg :o)

  2. Om 13-åringen som ble tvangsgiftet. Uansett, om det er tvangs-forlovelse eller gifte så er seksuell omgang med mindreårige forbudt ved lov her i landet, og således straffbart.
   Dette gjelder folk som har valgt å bosette seg her, og da blir det for enkelt å skylde på kulturforskjeller for å unnskylde slike middelalderske handlinger.
   Det som bekymrer meg mest i denne saken er at denne stakkars jenten antakelig går en usikker fremtid i møte. Vi har nok eksempler på æresdrap og trusler i hennes kretser.

  3. Tvangsgifte eller ikke, barnet er frarøvet sin barndom og ungdom og blir seksuelt utnyttet av voksne. Dette er ikke bedre enn den såkalte Alvdalsaken. Lurer på hvor mange barn i Norge som lever slik? Dealen var genial Siv! Ha en riktig fin dag! 🙂

  4. Hvorfor kan ikke den norske regjerig tvangsende disse folkene tilbake til landet dei kom fra,det skjønner ikke eg,så kunne denne stakkars 13 åringen få bo her uten å leve i frykt for sin egen familie.
   Kvardagen din kommer nok og da finner du livet positivt igjen,sånn er det bare:))
   Den dealen høres grei nok ut,men gjelder nok helst dere som bor i byene,vi får dem nok ikke inn til bygda:))

  5. Det gjør vondt å tenke på at dette er realitetene for mange unge jenter rundt om kring i verden. Men det hjelper ingen om vi lar det slå oss ut. Er det noen måter vi kan hjelpe disse jentene på? Kanskje vi må bli flinkere til å være åpne mot disse små jentene fra fremmede miljøer, gi dem noen vennlige fjes å snakke med. Gi mødrene deres en hjelpende hånd når vi ser dem på butikken, invitere dem hjem til oss på kaffebesøk eller noe sånnt.

  6. Du er engasjert, og jeg føyer meg til rekken av de som har kommentert. Forskjellige kulturer, ubegripelige skikker som for oss ser ut som barnemishandling.Det er vanskelig å bli “melting pot”, når fremmedkulturen er så fjern fra vår egen virkelighet. Selv er jeg belgisk/fransk, født i Kongo.Jeg er døpt og konfirmert katolikk, men det hadde aldri falt meg inn å be orkdalingene å bygge en katolsk kirke her ute, selv om jeg kjenner flere katolikker her i dalen.
   Når det gjelder din personlige situasjon, går jeg utifra at du har slitt mye med helsa, og jeg ser at du er en sterk og flott dame som prøver å gjøre det beste ute av hverdagen. Fortsett med det, det blir bedre skal du se. De beste dagene mine er de som jeg starter med en liten bønn foran et tent lys. Mange som trenger våre bønner…

  7. Håper det går seg til for deg. Tøffe dager er akkurat det, tøffe. Men som regel venter sola rundt en av svingene – håper den er nær deg straks.
   Ang tvangsgifte, så er det vanskelig å tenke på at en 13-åring skal være gift. Kan ikke helt forestille meg det. I mitt hode er det overgrep på flere plan og veldig fjernt fra et ekteskap basert på kjærlighet. Enig med en over her – ved å bosette seg i Norge, må de følge norsk lov og ikke heve seg over lovverket.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg