Bambi på isen.

 

Jeg føte meg omtrent som Bambi på isen  på tur i går kveld. Da uten det meste av Bambis sjarme. Den store, noe trøvrige Bambi gikk med babyskritt, med solide sko, forsiktig, øynene festet på bakken, konsentrert til tusen og tilbake. Det hadde snødd og snøen hadde lagt seg som et fin teppe over den bare isen. Jeg kjente på meg at dette går aldri bra, jeg har faktisk  problemmer nok med å holde meg på bena på bar mark. Tankene var som et selvoppfyllende profeti, før jeg vant å ta meg for ….boms i bakken…også denne gangen var det skulderen det gikk ut over. Nå ville det være mye verre dersom det var en fot, seks uker med gips, nei takk, en skulder er jo ingen ting, vond er den fra før også.

 

Nå har jeg fått vedtak om uføretrygd, brevet lå lenge foran meg, jeg kjente både sorg og lettelse, sorg over et avsluttet kapitel i mitt liv, lettelse over at jeg ikke trenger bekymre meg over økonimien lengre. Men slik er det og jeg må bare akseptere det. Er vi ikke heldige som har et slik velferdsgode når vi trenger det?. Hva vi en finner på av politiske  krumspring….rør ikke velferdsamfunnet….gi ikke politikere for langt på høyresiden makt og myndighet til å underbygge det som er bygd opp.

 

 

 

JIsen.jpg

 

12 kommentarer
  1. God morgen.
   Hadde håpet du slapp unna med det fallet du hadde sist jeg:O( Håper du kler gult og blått i hvertfall…for det blir i hvertfall jeg når jeg detter…hehe…
   Ønsker deg en fin dag, og du er heldig som får det du fortjener fra staten, du har jobbet og slitt for det i mange år, værre med de som snyter på landet, men det er en helt annen diskusjon:O))
   kozkoz

  2. Å for en lettelse det må være å slippe å tenke på økonimien i det minste. Men skjønner jo den at det er litt trist også. Spesielt i begynnelsen. Må være rart liksom å ikke skal på jobb mer.
   Høres ut som om du er like gul og blå all over som jeg er rundt midjen. Men her er det jo selvforskyldt da.
   Ønsker deg en flott dag! :o)

  3. En ting du kan legge i skuffen, uro for den økonomiske fremtiden 🙂 og ja selv om det er trist å måtte gi opp arbeidslivet skal vi være glad vi bor i et så godt land som vi gjør 🙂
   Fekk ikke opp bilde, men håper du ikke slo deg for mye på glatta.

  4. Joda, den opplevelsen hadde jeg også i går, ref bloggen min.
   Flott å få uføretrygd nå man behøver det. Jeg ble selv uføretrygdet da jeg var 65, hjertet var ikke enig i mitt arbeidstempo. Ha en fin dag.

  5. God morgen.Det er godt når økonomien er stabil og en slipper meldekort til nav,nå får du se framover og finne en rytme i ditt nye liv:)) å være uføretrygdet betyr ikke att livet er over,no kan du nyte den fullt ut:))
   Glattisen ja,uff du må skaffe deg brodder.Heldigvis er det ikke glatt lenger her hos oss,men brodder med gode pigger på skal eg innvestere i neste gang eg får en Volda tur

  6. Bra at pappirmølla er ferdig det er som et fjell som detter fra skuldrene, nå er det bare å se fremover å plukk frem alle posetive sider med å være heim.du må kjøp dæ skikkelige brodder vi kjøpte oss sånne med skruknopper dem sitter bom fast. ha en fin dag å hils Jarle

  7. Hei kjære deg, jeg fikk heller ikke opp bilde, men håper at du ikke ødela deg. Skal innrømme at jeg er livende redd for å falle på glatta selv. For et drøyt halvannet år siden falt jeg på glatta og brakk venstre albue ganske så komplisert og bruddet måtte fikseres ved operasjon. Så redsel for å brekke noe er ganske stor hos meg. Beinsmerter… Sier ikke mer.
   Dessuten er jeg redd for at jeg kanskje skal komme til å få protesen i høyre hofte til å komme ut av ledd/bli ødelagt ved et fall på glatta..
   Forstår de mange følelsene rundt uførepensjonen. Men gled deg over at du nå ikke skal presse deg til jobb og over at økonomien nå er stabil.
   Stor klem

  8. Huffda, nå tror jeg du må holde deg inne til “istiden” er over! Bra at du har fått innvilget uførepensjon. Slitsom tid mens en går og venter på å få saken sin behandlet. Ønsker deg en kjempefin dag:-)

  9. Når en dør lukkes, åpnes en ny, men det er alltid trist når et kapittel i livet er over. Godt å høre at du har fått uførepensjon og at du evner å glede deg over det og være takknemlig. Det gir god livskvalitet! Ønsker deg en fin dag 🙂

  10. kom ikke opp noe bilde her heller. Håper det går bra med deg etter fallet, og godt å tenke på at man er sikret fremtiden og alderdommen økonomisk. Kos deg.

  11. Brodder er in, lurt å ha på seg om dagen 🙂 Fint at trygden er i orden, selv om jeg forstår at det er med blandede følelser, de fleste vil jo helst jobbe, men av og til må man bare bite i det sure eplet og godta nest beste løsning

  12. lykke til med Nav. Jeg har vært heldig. Fått mye forståelse fra Nav lokalt. Har hatt full uførepensjon i ett par år. Venter på varig uføretrygd.Har hatt forskjellig behandling på sykehusene.Jeg har hatt en vanskelig diagnose, fordi den ikke har satt spor på MR, men etter tre pareser og TIA, ser det endelig ut at helsevesenet har sett lyset. Har akkurat skrevet brev til fylkeslegen for å få fart på situasjonen min, og for å sende en klage etter den siste tragiske innleggelsen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg