Hvor ble den av??????

Julehelgen er over og nå sitter jeg med morgenkaffen og lurer på hvor den ble av. Tiden har fått en lei tendens til å haste avgårde nå, timer, dager og uker passer og jeg sitter her og observerer uten å kunne gjøre noe med det. Jeg leste noe for lenge siden som renner i hu ettersom jeg er inne på tema

Alle de dagene som kom og gikk, ikke viste jeg at de var livet”.

Nå har hjernen min etter hvert lagret mye unyttig informasjon, mens viktige ting slik som hvem som har skrevet det eller hvor har ikke festet seg i teflonen. Ordene derimort har festet seg fordi jeg vet at det er viktig å tenke på, at vi nyter dagene, bruker alle timene, og når uken er slutt vet at det har vært en god uke, brukt fornuftig med de rette forhodene mellom plikter, sosiale forhold og hvile.

Julen er jo høytiden hvor vi mere enn noen gang ellers er sammen. Slik vi var i går, Pål og Britt og mitt fine barnebarn Håkon, det varmer bestemorshjertet å se at barna har det bra og trives, Takknemligheten over at min kjære søster Tone nå betraktes som frisk etter måneder med kreftsykdom, å få spille Uno med min nevø Esten som slår meg gang på gang i Uno, at jeg kan bruke tid sammen med min far og at vi kan sørge sammen over hun som ikke lengre er med oss.

I året som har gått har det vært mange tunge stunder, det har vært preget av egen og andres sykdom, men det har også skjedd positive ting slik som å få to nye barnebarn og den store gaven det er å få være en del av deres liv. Når året nærmer seg slutten vil jeg prøve å huske de gode stundene, timer sammen med familie og venner, alle gode samtaler, opplevelser, men også sorgen over mamma, jeg tillater meg selv å kjenne på den, det kjennes ikke bare vondt, jeg er faktisk glad for at jeg kan sørge over den kvinnen som var min mor, som alltid der for oss, det kjennes godt å vite at hun savnes av meg og andre, så har livet hennes betydd noe og det er faktisk viktig for meg å vite.

 

6 kommentarer
  1. Vi får leve på de gode dagene. og de dårlige kan vekke gode minner. i dag startet dagen med julefrokost og avisen. Godt å være igang igjen. Ha en fin dag.

  2. Du er flink å skrive slike refleksjoner over livet. Det er fint og godt å kjenne på de gode minnene og også de triste kan være verdt å ta frem i blandt. De har og vært med å gjøre oss til den vi har blitt.
   Ha en fin romjul videre.

  3. Det er viktig å ta vare på minnene,og reflektere over alt det gode som har vært.Ønsker deg en fin dag,julehelgen er over men vi har fortsatt noen dager igjen før alt går inn i di vante rutiner

  4. …ikke visste jeg at det var selve livet… Tenk å kunne få være et medmenneske andre vil savne og sørge over. Tror du peker på noe viktig der. Menneskene jeg sørger over å ha mistet er de som har betydd noe i livet mitt, de som har vært med på å forme meg til den jeg har blitt. Sånn sett er det så viktig den investeringen du gjør i din familie. Det er denne tiden som er selve livet.

  5. Takk for dine gode tanker, bestandig en fryd å lese.. Hva ble det av jula? Jeg sitter igjen med samme følelsen. Du forbereder deg i mange uker, gleder deg i mange måneder til den spesielle kvelden da alle samles. Plutselig er alt borte. Heldigvis er vi mange som har kost oss spesielt sammen med våre barn og barnebarn. Jeg tenker ofte hvor heldig jeg er som har både barn og barnebarn. Det finnes nok av dem som ikke har det . Det må være ensomt for de i jula.. du nevner at moren din har gått bort siden i fjor og jeg tenker at hvis livet følger et vanlig mønster, da venter det meg det samme også. Min mor er tross alt 76 og min pappa er 83. Begge er meget oppegående enda og reiser masse. De har gjort det beste ut av livet sitt, og det beundrer jeg dem for.. jeg håper at jeg får ha dem lenge enda. ..

  6. Jeg tenker mer og mer på det at akkurat nå er selve livet. Har hatt tendens til alltid å ligge litt i forkant og glemme å leve her og nå. Det er fint å minnes de døde med glede, det tenker jeg ofte på når jeg tenker på min far, viktig å ikke bare være trist og lei seg for det villehan ikke villet at vi skulle gjøre. Da er det fint å tenke på alt vi fikk oppleve sammen

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg