Hvem kan vi stole på?

Erna Solberg kaster seg inn i lokalkampen og vil ta makta tilbake i Trondheim. Dette står å lese i Adresseavisa i dag. Så tenker jeg for første gang i mitt liv. Hvilken forskjell vil det gjøre…Erna eller Jens…..hvem av disse kan vi tro på. Desverre er det et par politiske saker som gjør meg skremt. Og desverre opplever jeg ikke at Jens tar folket på alvor når det gjelder de store politiske saker av betydning for vanlige folk og deres ve og vel.

Nå mangler det sykehjemsplasser. Ingen som så nyheten i går kunne forbli upåvirket av eldre pleietrengende, ensomme mennesker som ikke får den sykehjemsplassen de etterspør og har behov for. Ventelister….hva gjør det med et menneske som har behov for pleie og omsorg.

Så er det de store fine reformene. Pensjonsreformen som skal få folk til å arbeide lengre. Den måten vi blir villedet til å tro på løfter om at dette vil slå positivt ut for nordmenn flest. Vi er blitt for dyre…..nå må det strammes inn…..igjen. Pensjonskampen vant de frem med i privat sektor og vi har fått en ordning som av økonomiske hensyn vil tvinge oss til å arbeide lengre.

Så er det uføretrygden. Nøkkelord igjen, metoden, få oss til å tro på at de fleste er unnasluntrere og latsekker. Uverdig den gode trygdeordningen uførepensjonen har vært. Sannheten er at en veldig stor prosent av mennesker i tunge fysiske jobber blir uføretrygdet. Opp til 40 prosent. Sannheten er at en prest eller en proffesorer eller en hvilken som  helst høytutdannet arbeidstaker vil leve mye lengre enn oss. Helt opp til 10 år i gjennomsnitt. Det er det vi betaler for vår manglende utdanning. 10 år kortere levetid. Ingen vet hvordan dette tallet vil utvikle seg med et lengre arbeidsliv. Skulle jeg gjette ville nok jeg satse pengene mine på at det vil gi enda større utslag.

 

Og Jens og Erna desverre vil ingen av dem stå sammen med oss på barikadene. Jeg har nok ikke levert min siste stemmeseddel hvor det står AP, men hjertet er ikke med på samme måten lengre. Kanskje trenger vi noe helt nytt et folkets parti som vet hva som er viktig for folk flest….

 

 

 

11 kommentarer
  1. Eller kanskje vi trenger et mer velfungerende politisk system.?
   Etter min mening har lille Norge for mange partier i maktposisjoner (for all del, bra med mangfold og konkurranse, men et parti med 4% oppslutning – har de noe på Stortinget å gjøre?). Det hjelper ikke hva Jens eller Erna mener og ønsker, eller ikke mener og ønsker… Det er uansett så mange de må tekkes, at ting aldri blir satt ut i livet.

  2. Enig med Katrine her – det blir aldri bedre så lenge det er flere partier som styrer og steller. De må gi og ta til hverandre, kompromiss, og da vet vi hva som kommer til kort. Det var hjerteskjærende å se mannen på 87 år som nesten var blind, og ikke får den hjelpen han trenger. Det må bli en lov som straffer kommunene tungt når slikt skjer. Og kommuneøkonomien generelt i Norge er god, men de sløser på feil steder. Administrasjonen i en kommune er som regel alltid overbemannet. Det er ingen “eier” som tar affære og produktiviteten kan ikke måles.
   Men hvor mange millioner kunne Norge gi til flyktningehjelpen? Hvorfor kan vi ikke en gang samle inn til de eldre og syke her i landet istedet. Det er de som lider mest og som har krav på verdighet og velstand. De har virkelig gjort sin skjerv til Norge. Men har det verre enn en innvandrer.

  3. God morgen.Dette var godt skrevet ja og jeg er enig med Mojita,hvorfor kan vi ikke hjelpe våre egne,det er så mye oppmerksomhet rettet mot dem som har det vanskeligt i ulandene,flyktninger og innvandrere.Vi skal hjelpe dem det er greit,men vi skal ikke glemme våre egne heller,dei burde hatt førsteprioritet

  4. Masse enig med deg i dette. Tårene pressa på når eg såg de eldre på nyhetene i går, fy faen for ei skam for rike norge!!! Hakje ord!!!

  5. Ja, det er mange ganger en kan lure på hvorfor det skal være sånn når vi påberoper oss å leve i verdens rikeste land.. Og du har nok rett i at det spiller ingen rolle om det er Erna eller Jens som bestemmer, de er like flinke til å love og ikke holde det alle sammen. Men jeg er ikke enig i at vi skal drive innsamlingsaksjoner til fordel for våre egne, vi betaler skatt så det holder. Det er politikerne som må bevilge mer penger så vi kan ansette flere i f eks eldreomsorg og omsorgen for funksjonshemmete. Men ha en fin dag Siv,alltid fint å lese det du skriver! 🙂

  6. Jeg synes Jens er flink, hvis vi ser på andre land hvordan dem har taklet finanskrisen skal vi være glad at det er Jens som rår, vi må heller se på komunene hvordan de forvalter pengene de får,et eksempel det skal være befaring på en sak da trenger vel ikke helekomunestyre i veg ,det må da være nok med dem som forstårseg på saken drar.alt for mye byrokrati.

  7. Du skriver godt, og jeg er enig med mye som er kommentert over her. Rettferdighet får vi aldri, heller ikke at alle blir gjort til lags. Styresystemt kan vi diskutere så lenge vi orker, men det hjelper dessverre så lite.
   PS! Hvis du ikke er tilfreds med Jens & co kan du jo gi stemmen din til noen andre som kan få sjansen til å prestere neste gang!? 😉

  8. Et godt innlegg og mange reflekterte svar. Tror det vil gjøre stor forskjell med Erna i stedet for Jens, det er de grunnleggende politiske prinsippene som er avgjørende, ikke enkeltsaker. Men det er lov å bli opprørt, og berørt- eldreomsorgen er f eks hjerteskjærende dårlig i mange tilfeller.

  9. Jeg nekter å stemme, jeg, (ikke at jeg tror det er så utslagsgivende!), -men jeg ser ingen som holder det de lover. Det blir bare verre og verre for de sårbare gruppene i landet, uansett hvor mye politikerne står og roper før valgdagen. Vi går til valgdagen som et demokratisk land, men etter det er det ikke mye demokrati. Da gjør makteliten som det passer dem. Jeg skammer meg over landet vårt! Nå kan ikke jeg se nyheter, -det takler jeg ikke. Det gjør for vondt, -særlig fordi jeg sitter her og ikke gjør noen ting!

  10. Du har så rett i mykje av det du skriv. Det er ei skam at vi ikkje kan gi dei eldre det dei har krav på.Kven skal vi tru på? Kanskje det har like mykje med prioriteringar både kommnalt og sentralt? Kva er etikken bak? Vi bruker så mange pengar, men på kva? For meg har alltid vore menneske framfor ting.Står det mellom å ta vare på eldre eller bygge veg, får vegen vente! Elles har no eg mykje meir tru på Erna!Ho kan få til noko.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg