Så er det mandag igjen.

Finværet fortsetter også i dag. Selv om jeg har vært litt sløv i starten på dagen har jeg planer om å være svært produktiv etter hvert. Nå skal jeg straks ut på tur med Terry før jeg skal henge opp nye gardiner. Noe må syes og noe er ferdig. Så har jeg vært på Stoff og Stil å kjøpt stoff for å kjøpe stoff til nye sofaputer som jeg også må sy..Men morsomt er det å fornye seg litt. Nye gardiner, nye sofaputer og vips så er det en ny stue.

Så selv om jeg nå har strikket flere par sokker, pannebånd og annet småtteri blir vist aldri restegarnkurven tom. Nå har det tatt meg flere år og fylle den opp, men så ser det ut til at den er botneløs nå. Før helgen fant jeg to like nøster og bestemte meg for å strikke en lue. Mønsteret fant jeg på Stoff og Stil og der står det følgende i starten.

Legg opp 20 masker på to pinner. Jeg som ikke er særlig srikkekyndig klødde meg i hodet og fant ut at det måtte bety 40 masker. Strikk så 130 omganger ribb. 1 rett, 1 vrang. Ok da strikket jeg 130 omganger på denne måten og så så jeg at noe må være feil. Etter en runde med Anne-Lise som er racer med garnnøstene fikk jeg vite at det skulle være bare 20 masker. Nå blir det sjerf av det som skulle bli en lue og så når sjerfet er ferdig begynner jeg på nytt med lua.

Foresten videre mønster: Fell av. Sy sammen endene til en ring. Samle opp 108 masker langs den ene kanten og strikk videre rundt med strømpepinne. Strikk 32 omganger. Strikk så to masker sammen og strikk en rett. Gjenta omgangen ut. Strikk en omgang rett. Gjenta disse to rundene. Strikk alle maskene sammen to og to, trekk garnet gjennom de siste maskene og voila så er det  en lue. Håper jeg….

 

 

6 kommentarer
  1. Denne oppskriften høres spesiell ut,håper vi får se bilde av det ferdige resultatet.Det er godt å ha restegarn liggende,selv har jeg 3 fulle kasser:))er i full gang med vottestrikk av første kasse med babyull

  2. Etter en opprydding i blant mine gamle esker på loftet hos mine foreldre, fant jeg massevis av uferdige strikkeprosjekt og restegarn. Av alt dette garnet driver jeg nå å strikker et teppe. startet med to masker og legger ut en maske når jeg starter på en pinne. deretter øker jeg på den måten helt til jeg har kommet halvveis i bunken av restegarn, og så slår jeg sammen de to første maskene i begynnelsen av hver pinne. Jeg strikker bare rett hele tiden, så dette er et teppe som kan strikkes av strikkekløner som meg også.
   Ha en fin fin spasertur med Terry, og nyt en produktiv mandag 🙂

  3. Om du går tom for strikkeprosjekter har jeg en venninne som har laget skattekiste for barna på kreftavdelingen på St. Olavs- hvor vi strikker og donerer bort luer i alle fasonger, farger og garn, heklet, strikket whatever 🙂 Så om du har noen liggende er det bare å si fra.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg