Danser på roser?

Solen skinner i dag også og vi skal sykle en tur inn til sentrum som ligger en 7-8 kilometer unna. Vi liker å ta turen dit på de lørdagene vi er hjemme. Skal innom en garnbutikk og så ta en kopp kaffe ute. Liker å sitte å se på folk som går forbi. Undre meg over hva de er opptatt av. Hvordan er livet deres, hvilke bekymringer kan de ha, eller er livet deres bare en dans på roser.

Inneimellom danser jeg på rosene selv, da er livet en lek, energien er på topp og alt er bra, så kan det svinge fort mot håpløshet og depresjon. Men kanskje er det slik at man må kunne oppleve de dype dalene for å helt nyte dansen på rosene. Nå prøver jeg hardt å ta vare på de gode stundene, finne noen holdepunkter og se at livet har mye å by på enda….

Jeg hadde i hvert fall en god stund i går, mens jeg gikk gjennom gamle papirer fra pappas kjeller. Mange brev fra tidlig på 1900 tallet, bilder, og annet som min mormor hadde tatt vare på. Ting og dokumenter fra hennes barndomshjem. En eske med negativer som jeg skal se litt mere på siden. Flere gamle album med bilder fra før min mor ble født. Og ikke minst bilder av henne som ung pike.  En hel eske med fotografier. Skatter fra en tid som ikke er mere. Nå tar jeg opp gamle bekjentskaper, en morfar som døde da jeg var ung, bilder av han i uniform og i hverdager. Oldeforeldre jeg aldri har møtt. En gang var også de unge, levde livet sitt, og gjennom brevene har jeg sjansen til å bli kjent med dem.

Desverre har jeg store problemmer med å lese den tidens skjønnskrift, men med tid og tålmodighet vil jeg kunne finne ut av det. Jeg gleder meg….

5 kommentarer
  1. Du har funnet mange fine skatter. Jeg håper du finner ut av skjønnskriften i de gamle brevene, og at du vil dele noe av dem med oss. Det setter ting i perspektiv å se hva de tenkte på for så lenge siden. Jeg forstår at ting kan virke håpløst noen ganger når man sliter med sykdom og motgang. Jeg håper du da vil kunne se tilbake på bloggsidene dine og se hvor mye glede du bringer til andre, og det gjør du jo også de dagene det er som tungest å komme seg gjennom. Jeg har nemlig også funnet flere skatter de siste dagene, og bloggen din er en av disse. 🙂

  2. Så deilig med sol da,fornuftig prioritering av dagen synes eg.
   Synes Trondheim er en nydelig by,så eg forstår godt att du vil sitte ute og ta en kopp kaffe.
   Kanskje dine søsken kan greie å lese brevene,dere får prøve i felleskap,forstår godt att du synes dette er spennende,det er jo historien til din egen familie.Ikke mange som har slike skatter

  3. åååh så spennende det er og gå igjennom sånne gamle ting en finner, gjorde det samme for ikke så lenge siden, utrolig morro og se !!
   Kose deg masse i sola!!! Vi har fortsatt regn;-( men venter sol i morgen.
   Ha en fin fin kveld videre

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg