Er det rettferdig?

Så er det nok en gang mandag og en ny uke. I dag ser vi litt av sola innimellom til tross for at det er overskyet. Skal i hvert fall sykle meg en tur til Heimdal for å få kjøpt vatt slik at jeg får gjort ferdig den løperen jeg syr på.

Da jeg var på omvisning på Aulestad som er Bjørnsons fødested kjøpte jeg en liten bok med sitater. På baksiden av boken står det noe som jeg synes er veldig sant, men også feil:

Fred er ei det beste, men at man noget vil.

Jeg tror det er riktig å slåss når man har en rettferdig sak, men jeg tror også at vi må finne en bedre måte å slåss på. For eksempel det som skjer i Pakistan nå, en rettferdig sak, men hva rettferdiggjør de menneskeliv som går tapt. Er det tapet mødre, fedre og kjærester lider rettferdig. Er det rettferdighet når unge mennesker mister livet for saken. På den andre siden terrorvelde ….er det rettferdig?

Dersom vi bare kunne lære av historien. Det er mange nok eksempel på at alle folk som trykkes ned før eller siden vil reise seg og slåss. Det er mange nok eksempler på at religion skaper kriger. Men finnes det måter å unngå tapene av menneskelig, finnes det måter vi kan skape en fred som også er retferdig for alle. 

Fire norske menneskeliv gikk tapt i Pakistan i går. Det er ikke rettferdig, men hva er alternativet?

 

2 kommentarer
  1. har ikke sett hva som skjer i pakistan,men det er mye som ikke er retferdigt i verden.Feks å ta liv for å bøte på liv som alerede er tatt,du kjem i en runddans uten mening,for da har noen nye tatt liv,skal dei også bøte med livet?nei livet er ikke rettferdig

  2. De aller fleste kriger har blitt startet på grunn av religion. Jeg leste et eller annet sted at den eneste religionen som ikke har startet krig er buddismen.
   Kan slå til med en annen sitat: “Til lags åt alle kan ingen gjera. Det er no gamalt og vil så vera….” Dessverre.
   Send litt regn sørover da. Her tørker vi vekk!!! Det har nesten ikke regnet i Juni og lite i Mai.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg