Tilfeldigheter!

En hver banefødsel er et under, det er nesten uforståelig at man kan skape noe så perfekt og at det så ofte går bra. Ti små tær, ti bitte små fingrer med et solid grep helt fra starten. En kropp som fra starten er helt hjelpesløs, men som har alle potensiale til å bli et helt menneske. Jeg satt med et slik lite mirakel i går, så ned på det perfekt formede hode, små ører som lå så vakkert inntil hode, et bestemt utrykk, så lite, så hjelpesløst. Så etter likhet fra  vår familie og i Bjørnar sin familie. Ikke bare et mirakel, men to. Jeg kjenner at begge allerede har krøpet inn i hjertet og lagt seg godt til rette og der vil de være resten av mine levedager.
Etter at jeg kom hjem begynte jeg å tenke, det at disse to og alle andre mennesker er skapt beror på tilfeldigheter. Tenk bare hvor mange tilfeldige hendelser som skal til for at nettopp disse er født. Hadde ikke min mor og fra tilfeldigvis bygd hytte på Helandsjøen ville ikke jeg ha møtt Jarle og Hege ville ikke vært til. Hadde ikke Hege måttet flytte til Sverge for å få jobb hadde ikke hun møtt Bjørnar. Hadde ikke Bjørnars foreldre møttes, hadde ikke Jarles tipp-tipp-tippbesteforeldre møttes hadde ikke han vært til. Så mange tilfeldigheter gjennom så mange hundrede år måtte til for at nettopp  disse to små skal kunne ligge der nå , så vakre, så fullkomne, to små mirakler som vil utvikle seg til Gud vet hva.

I dag kjenner jeg at jeg er takknemlig, jeg har nylig fått erfare hvor galt ting kan gå, da Mia og Vegard mistet sin to dager gamle sønn, hvor kort veien er fra forventninger til sorg. Vi hadde en dag med uro da Hege fikk store blødninger. Jeg er ikke mye tess i dag, i dag vil jeg bare sitte og tenke på tilfeldighetene, tenke på hvor godt det er at det er vår, at vi har en stor familie, mange venner, fire barnebarn, egentlig det som skal til av det som virkelig betyr noe.

6 kommentarer
  1. Det er godt å ha en dag til å bare reflektere over livet.
   Rart dette med tanker,mine tanker rundt det samme emnet er nesten identiske med dine tanker,det er vel sånn å være bestemor.
   I dag går mine tanker til undersøkelsen jeg skal gjennom,bare 2 timer til vi reiser bortover.Ønsker deg en kjempefin dag,bare slappe av og kose deg

  2. Fine tanker som vi deler. Föler meg lykkelig og ydmyk for de fanastiske barna som jeg er farmor til. Et stort mirakel!

  3. Godt å lese her på siden din. Gir meg noe å tenke på; livet, tilfeldigheter, sorg og glede. Kunne vi bare klare det å leve sterkt hver dag og ta imot det som livet gir. Ha en fin dag i dag også:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg