I dag….

Programmet har vært rimelig travelt denne uken, selv om jeg har hele dagen til rådighet. Det er legetimer og oppfølgingstimer, dialogmøter og alt tar tid. I går kom Jarle hjem og frøs så han hutret, formen var nok dårligere enn han ville innrømme. Torsdagen feiret vi bursdag for Håkon som nå er fire år. Jeg tenker mye på barnabarna, hvordan vil livet deres bli, hvordan vil verden være, vil vi klare å skape et trygt miljø for dem, internt og eksternt. Vil de kunne oppdras til å være tillitsfulle, innkluderen, sterke gode voksne. Vil de kunne finne balansen mellom den forsiktigheten som behøves i dag og den tilliten man må ha for å komme andre mennesker nære.

Da vi vokste opp viste vi ingen ting om atomkrig, miljøkatastrofer, om biologisk krigføring, sexforbrytere, barnekidnappere eller  pedofili. Nå er verden blitt så brutalisert, vi kan lese ofte om blind vold, noe som er vanskelig å forstå for meg. Hvordan kan noen ha det så vondt med seg selv at man går løs på uskyldige mennesker. Livet er nok jevnt over blitt tøfffere og de bekymringene vi hadde blir småting i forhold til det man vokser opp med i dag.

Men i dag skal vi feire 1. mai. Vi skal nå snart på frokost på Bakke Gård hvor jeg arbeider sammen med fagforeningskolleger, så til byen for å gå i tog, Gerd Liv Valla holder hovedtalen på torget i Trondheim. Så skal vi på fødselsdagselskap til Liv Maria på Hommelvik. I dags kal jeg prøve å glemme alt det vonde og ha en fin dag.

2 kommentarer
  1. Verden var nok brutal når vi vokste opp også, men vi hørte bare ikke så mye om det, var ikke noe internett og stort sett bare en TV kanal. Håper dere får en fin dag i dag!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg